ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίκαιρη επερώτηση για την έξαρση των φαινομένων οπαδικής βίας

Mε πρωτοβουλία του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θάνου Μωραΐτη, 44 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για την οπαδική βίας

Στην επίκαιρη επερώτηση που κατατέθηκε σε συνεργασία με τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρ. Σπίρτζη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεόφιλο Ξανθόπουλο, και τη συνυπογραφή της γραμματέως της ΚΟ Όλγας Γεροβασίλη, επισημαίνεται ότι «ο χώρος του αθλητισμού και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θρηνούν για την αποτρόπαια δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού, ενός νέου ανθρώπου που απλά αγαπούσε την ομάδα του και τον αθλητισμό».

propoli

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου της βίας με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό, και επικαλούνται δημοσιεύματα και καταγγελίες ότι «σε κάποιες Λέσχες Φιλάθλων φέρεται να έχουν εισχωρήσει ακροδεξιές ομάδες που δρουν κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης “ Χρυσή Αυγή”, προβαίνοντας σε πράξεις ακραίας βίας».

«Τα εκ των υστέρων κατασταλτικά μέτρα, η περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών με το “ ιδιώνυμο”, καθώς και οι νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αθλητική νομοθεσία που εξήγγειλε για ακόμη μια φορά ο κ. Αυγενάκης, αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης στην εξάλειψη της βίας με αφορμή τον αθλητισμό και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων», επισημαίνεται στο κείμενο της επερώτησης. 

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά μέχρι τώρα, προκειμένου να σπάσει οριστικά το απόστημα της βίας, που εκδηλώνεται με αφορμή ή με πρόσχημα τον αθλητισμό».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς:

-Αν λειτουργούσε νομίμως η λέσχη φιλάθλων στην οποία φέρονται να ήταν μέλη οι συλληφθέντες για την δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού.

-Αν η αρμόδια αστυνομική αρχή γνώριζε την ύπαρξη της λέσχης και γιατί δεν υπήρξαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες σφραγίσματος πριν συμβεί η αποτρόπαια δολοφονία.

-Ποιος είναι ο απολογισμός της πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων στις λέσχες φιλάθλων και την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας.

-Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την πραγματική αντιμετώπιση της έξαρσης της οπαδικής βίας και την πρόληψη των εγκληματικών δράσεων που εκδηλώνονται με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό.

Δείτε επίσης: Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρη

Loading