ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία: «Επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης»

Πώς σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση την παρουσία του πρωθυπουργού στην Αλβανία.

Ανακοίνωση με θέμα την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψη στη Χείμαρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε μετά από υπαγόρευση του Αλβανού πρωθυπουργού κ. Ράμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: “ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”. Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν “καιρικών συνθηκών” στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας “συγγνώμη” την αναφορά Ράμα πως “δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα” η δήλωσή του ότι η χώρα μας “εξαπάτησε την ΕΕ” για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία

Loading