ΣΥΡΙΖΑ: Ψηλά στη λίστα η αισχροκέρδεια, «επίθεση» στην κυβέρνηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση «επιτίθεται» στο Νίκο Παναγιωτόπουλο λέγοντας πως είπε ψέματα ότι δε θα σταλθούν ξανά όπλα στην Ουκρανία

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα με τα οποία ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι αυτό της ακρίβειας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το προσεγγίζει η Νέα Δημοκρατία, αφού η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιμένει ότι τα μέτρα που παίρνει δεν είναι ικανά να λύσουν το πρόβλημα. Η Κουμουνδούρου παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση για τη νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία όπως παραδέχτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για τον οποίο αναφέρει ότι πριν από έναν μήνα είπε ψέματα στη Βουλή ότι δε θα σταλθούν άλλα όπλα.

Η Κουμουνδούρου, η οποία αντέδρασε με καυστικό τρόπο στις πρωθυπουργικές νουθεσίες προς νέους ότι εκείνο που μετράει είναι η ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων και ότι «το πόσα λεφτά βγάζουμε» θεωρεί πως όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ως τώρα η κυβέρνηση ακολουθούν την ίδια λογική που επί της ουσίας αρνείται να αντιμετωπίσει την ρίζα της ακρίβειας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή θα βρεθεί με το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έτσι ώστε να ακούσει τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις αλλά και να θέσει τις προτάσεις του οι οποίες σχετίζονται με το χρέος που δημιουργήθηκε από την πανδημία.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Έφη Αχτσιόγλου όταν έκανε παρέμβαση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών είπε ότι η κυβέρνηση «επιδοτεί την αισχροκέρδεια την οποία οι πολίτες πληρώνουν διπλά, δεν θέτει πλαφόν και δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη, αλλά κάνει τα πάντα ώστε να τα εμφανίσει μειωμένα μη τυχόν και επιβαρυνθούν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας».

Παράλληλα τόνισε ότι ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δείχνει προς τα έξω μια θετική εξέλιξη στην πορεία της οικονομίας, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα.

Στο ίδιο κλίμα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι την στιγμή που η πραγματική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ρευστότητα, η προχειρότητα, η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δίνουν τη χαριστική βολή.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός ‘Αμυνας παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό από τα αποθέματα της χώρας