(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία μετά τις αποχωρήσεις – Συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας από τους «11»

Συνεδριάζει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του κόμματος για πρώτη φορά μετά τις αποχωρήσεις στελεχών.

Παράλληλα, στην Πολιτική Γραμματεία θα ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των στελεχών, που μετέχουν στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου.

propoli

Όπως είναι γνωστό, ο Στέφανος Κασσελάκης στην προηγούμενη συνεδρίαση έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία την μορφή του Πολιτικού κέντρου θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος του, ακόμα και αυτά που του ασκούνε κριτική όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με την κίνηση αυτή στέλνει μήνυμα προς την πλευρά των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο σέβεται τα όργανα, αλλά τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο.

Σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο, αρχής γενομένης από την 10η Δεκεμβρίου που θα συγκληθεί η ΚΕ για το θέμα, αλλά και το πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει πολιτικά και οργανωτικά.

Συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους «11»

Εν τω μεταξύ, χθες, μετά από συνεδρίαση των 11 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία μετέχουν οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας στο οποίο πρόεδρος της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος και Γραμματέας ΚΟ, Πέτη Πέρκα.

Το όνομα του νέου κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες τα στελέχη αυτά αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων, που στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Από την Πολιτική Γραμματεία έχουν αποχωρήσει 9 μέλη της «Ομπρέλας» και 8 μέλη της ομάδας «6+6» από τα 41 μέλη που αριθμεί συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους:

Έφη Αχτσιόγλου (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Αλέξης Χαρίτσης (Mεσσηνίας)

Νάσος Ηλιόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Σία Αναγνωστοπούλου (Αχαΐας)

Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων)

Θεανώ Φωτίου (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Ευκλείδης Τσακαλώτος (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών)

Πέτη Πέρκα (Φλώρινας)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) και

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τη στρατηγική του κόμματος εν όψει της μάχης στη Βουλή για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Loading