Τρεις τροπολογίες που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις και μια για το διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη
Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».
Οι τροπολογίες αφορούν: Τη μείωση της εξεταστέας ύλης για το έτος 2022 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. λόγω πανδημίας. Την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – Ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό στόχο για 45% αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34 ετών. Και, τέλος, το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει χαμπάρι τι περνάει ο κόσμος»
- Ο Άντονι Χόπκινς απαντά για την αναφορά της συζύγου του σχετικά με τον αυτισμό: Όλα αυτά είναι ανοησίες
- Αποκαλύψεις από την κατάθεση Στρατάκου: ΟΠΕΚΕΠΕ και κομματικά συμφέροντα κάτω από τη σκιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Δημοσιοποίηση τελών κυκλοφορίας οχημάτων 2026 στην πλατφόρμα myCAR στην Ελλάδα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Έναρξη διανομής σχολικών γευμάτων στο 40ο δημοτικό Πειραιά
- ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί είναι οι ‘άριστοι’ της ΝΔ!»
![]()
