EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα Παππά θεωρείται λήξαν για το κόμμα»

Ο Νίκος Παππάς, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία την Πέμπτη, έδωσε εξηγήσεις στα μέλη της για τις επαφές που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

«Το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν για το κόμμα», αναφέρουν στο Politic συνεργάτες του τομεάρχη Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος παραίτησής του, πολλώ δε μάλλον ποινικό ζήτημα από τη στιγμή κιόλας που ο κ. Παππάς δεν προέβη σε καμία από τις έκνομες ενέργειες που τον τον κατηγορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι πως εκμυστηρεύτηκε στην περιλάλητη ηχογράφηση.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως οι επαφές του με τον επιχειρηματία σχετίζονταν με την εξωτερική πολιτική της χώρας απέναντι στο Ισραήλ, με το οποίο επιθυμούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση να διατηρεί καλές διπλωματικές σχέσεις, πως ο κ. Μιωνή παραληρούσε ζητώντας απίστευτα πράγματα, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, κι έναν Αμερικανοεβραίο δικηγόρο που είχε εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση του παιδεραστή Τζέφρι Έπστιν και τον οποίο θα χρησιμοποιούσε για να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση για αντισημιτισμό, ενώ άφησε αιχμές πως παρακολουθείτο κι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.  

Ο κ. Παππάς, εξάλλου, επέμεινε πως δεν πίεσε τον κ. Μιωνή να του δώσει υλικό για τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Αντώνη Σαμαρά και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και πως ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας που κομπορρημονούσε για τις γνωριμίες του.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα κόβεται στο σημείο που μιλούσε ο κ. Μιωνή για την κυρία Γκραμπόβσκι.   

Οι συνεργάτες του κ. Παππά εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε στο Π.Σ. την άποψη πως δεν αμφιβάλλει για την εντιμότητα ουδενός στο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ζήτησε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον.

Οι ίδιες πηγές, επίσης, μας αναφέρουν χαρακτηριστικά πως όταν ήταν υπουργός ο κ.Παππάς τον προσέγγιζε όλη η Ελλάδα για να του πει τον πόνο της κι εκείνος συναινούσε λεκτικώς μόνο και μόνο για να ξεφορτώνεται ανεπιθύμητους συνομιλητές.   

Αξίζει να σημειωθεί πως ζητήθηκαν πιεστικότερα εξηγήσεις από τον κ. Παππά από μέλη του Π.Σ. με τα οποία δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων, κυρίως από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίες και δόθηκαν.

Εξηγήσεις έδωσε κι ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς που έβγαλαν στη δημοσιότητα τα Παραπολιτικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα κύκλωμα που εξιχνιάστηκε επί ημερών του, εμπλεκόμενος σε αυτό ήταν τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ και σήμερα πρώην και για το οποίο είχε ενημερωθεί κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όπως ο πατέρας Μητσοτάκη τον Ανδρέα»

Μολονότι, εξάλλου, υπήρξαν φωνές που ζητούσαν αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Πολιτική Συμμαχία, προκειμένου να μην δημιουργηθεί νέο κύμα εσωστρέφειας με συζήτηση γύρω από τη σκανδαλολογία, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε κι έγινε δεκτό από το Πολιτικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί κανονικώς αύριο Σάββατο.

Η έκπληξη είναι πως δεν θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπως ήταν η αρχική επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας στο Ολυμπιακό Στάδιο Ξιφασκίας, στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σε σχέση με τη σκανδαλολογία, κοινή εκτίμηση στο Π.Σ., όπως πληροφορείται το Politic, ήταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να κρατήσει όμηρο τον κ. Τσίπρα, όπως ο πατέρας του τον Ανδρέα Παπανδρέου κατά το αποκαλούμενο «βρόμικο ‘89».

Loading