ΣΥΡΙΖΑ: «Ζητάμε την άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

«Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει, στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

Ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Φίλης, ο αρμόδιος τομέα Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, σχετικά με το σχέδιο ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων.

Αναλυτικά η επιστολή:  

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό «πρωταθλητισμό» στην Ευρώπη.

Πέρσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για «μέτρα». Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση. Πρωτίστως, η αραίωση στις τάξεις και τα τακτικά μοριακά ή rapid test. Το πλήρωσαν αυτό μαθητές, νέοι, εκπαιδευτικοί, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ακούσουν ούτε μια υποκριτική συγγνώμη.

Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει, στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Συνεπώς, για άλλη μία φορά ζητάμε την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης.

Έτσι θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων.

Οι Υπογράφοντες

Νικόλαος Φίλης

Ανδρέας Ξανθός

Όλγα Γεροβασίλη

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Δεν προωθούμε διαχωρισμούς αλλά δε μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading