Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον και μάλιστα εν όψει εορτών.
Σύσκεψη πραγματοποίηθηκε χτες υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με επείγοντα χαρακτήρα όπου συζητήθηκε εκ νέου η πανδημική κατάσταση και έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις νέων μέτρων για να αποφευχτούν τα χειρότερα.
Στην σύσκεψη -που είναι η μια από τις 3 που γίνονται εβδομαδιαίως– συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, νέα μέτρα δεν θα ληφθούν προς το παρόν, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί η καθυστέρηση εξάπλωσης της Όμικρον στην Ελλάδα.
Από την άλλη μεριά, στο τραπέζι φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως έπεσαν νέα μέτρα για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών και μάλιστα συμπεριλαμβάνουν και τους εμβολιασμένους, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ακόμη κάτι συγκεκριμένο.
Μεταξύ των μέτρων που έχουν εισηγηθεί είναι το υποχρεωτικό rapid test στην εστίαση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά και θα ανακοινωθούν την Τρίτη ή την Τετάρτη.
Να σημειώσουμε, πως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του λόκνταουν, υπό την απειλή της Όμικρον.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης μια πρώτη εκτίμηση του μέτρου που εφαρμόζεται από χτες το πρωί για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα μας, αλλά και πως προχωρούν οι εμβολιασμοί που είναι ο κύριος τρόπος να προστατευτεί ο πληθυσμός.
Δείτε επίσης: Ματίνα Παγώνη: Έχω δεχθεί απειλητική επιστολή από αρνητές – Το πολύ 10 άτομα στα γιορτινά τραπέζια
- Το σχέδιο των ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία: Μια πρόταση που προκαλεί ερωτηματικά
- Σέρρες: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 21 ατόμων, που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων
- Παράταση 45 ημερών για τον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει αντιπυρικής περιόδου
- Από την αγνότητα των αγγέλων μέχρι τους τοίχους των φυλακών: Η σκοτεινή ιστορία του ροζ
- Ν. Δένδιας: Τιμούμε με σεβασμό την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας