(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο νέο υπουργικό συμβούλιο και η εύκολη κριτική για τις πυρκαγιές

Γεμάτη μηνύματα θα είναι η σημερινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός θα προειδοποιήσει τους υπουργούς ότι δεν θέλει άλλες… φαλτσοδηλώσεις που θολώνουν το κυβερνητικό αφήγημα και θα απαντήσει στην εύκολη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές και το επιχειρησιακό κομμάτων στην αντιμετώπισή τους.

propoli

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η κριτική εξ αποστάσεως είναι εύκολη και θα τονίσει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας στη διαχείριση μιας πυρκαγιάς στις πραγματικές συνθήκες του ελληνικού ανάγλυφου και της ελληνικής βιομορφολογίας. Ακόμη, θα επαναλάβει ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το κράτος απουσιάζει από αυτήν τη διαδικασία. Απεναντίας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι παρόν, ενισχυμένο όσο ποτέ. Σε αυτό το σημείο αναμένεται να θίξει το ζήτημα της έγκαιρης παρέμβασης, ενώ θα πετάξει το γάντι στους… κριτικούς του καναπέ σημειώνοντας ότι κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη αρκεί να συνοδεύεται από προτάσεις έμπρακτης βελτίωσης ενός συστήματος το οποίο σήμερα απέχει πολύ από εκεί που θέλουμε να είμαστε.

Χαμηλώνει τον τόνο για τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον καθαρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαμηλώνει τον τόνο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε. Όπως είπε και χθες στη Βουλή δεν είναι εδώ για να κουνήσει το δάκτυλο σε κανέναν, ούτε πρόκειται να μεταθέσει την ευθύνη. Ωστόσο, θα υπάρξει επιμερισμός της, διότι επιμένει ότι η Πολιτεία διέθεσε 25 εκατομμύρια ευρώ για καθαρισμούς και αντιπυρικές ζώνες. Άρα, εκ των πραγμάτων, η ώρα του ταμείου θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η μάχη με τις φωτιές. Και πρέπει να γίνει καθώς είναι προφανές ότι εάν υπήρχαν οι πόροι και δεν απορροφήθηκαν, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Η προειδοποίηση ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Και εδώ ακολούθησε η προειδοποίηση Μητσοτάκη ενόψει των δημοτικών εκλογών. Μια προειδοποίηση με πολλούς αποδέκτες: «Δεν θα δίνουμε εμείς λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό σε κάποιους οι οποίοι δεν θα κάνουν τη δουλειά για την οποία πήραν τα χρήματα αυτά. Από εκεί και πέρα, η λογοδοσία δεν είναι μόνο ο έλεγχος τον οποίον ασκεί το Υπουργείο, είναι και πολιτική η λογοδοσία η οποία πρέπει να αναληφθεί». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

Δείτε επίσης: Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Loading