Τα νέα πρόσωπα κλειδιά που θα αναλάβουν το ΚΙΝ.ΑΛ – Ποιον θα ορίσει εκπρόσωπο τύπου ο Ανδρουλάκης

Τις τελευταίες αλλά διόλου αμελητέες κενές θέσεις ως προς τα πρόσωπα κλειδιά του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να καλύψει με τις επιλογές του ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μετά τον ορισμό του επικεφαλής της ΚΟ, κ. Μιχάλη Κατρίνη, των Σκανδαλίδη και Γιαννακοπούλου ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και της Ευαγγελίας Λιακούλη ως γραμματέα της ΚΟ, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη, τα βλέμματα στρέφονται στις υπόλοιπες θέσεις-κλειδιά που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ΚΙΝ.ΑΛ.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, για εκπρόσωπος Τύπου εξακολουθεί να αναζητείται γυναίκα, ενώ φαίνεται να τελείωσε οριστικά το σενάριο με τηλεοπτική δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού. Το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα είναι το πιθανότερο. Ο κ. Πάνας, είχε ταχθεί από πολύ νωρίς υπέρ Ανδρουλάκη και έχει διατελέσει καθηγητής επί δεκαετία σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, πιθανόν να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στον τομέα Επικοινωνίας, γραμματέας με αυξημένες αρμοδιότητες είναι ο Παναγιώτης Βλάχος.

Για διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχουν γίνει προτάσεις σε 3-4 πρόσωπα (ανάμεσά τους και σε πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή της Κεντρικής Μακεδονίας). Συζητείται το όνομα του πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη, στενού φίλου του Κώστα Σκανδαλίδη αν και απομένουν να επισημοποιηθούν τα περί μετεγκατάστασής του από τα Ιωάννινα στην Αθήνα λόγω και των επαγγελματικών υποχρεώσεών του εκεί.

Συζητείται επίσης έντονα και το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου, πρώην βουλευτή και υπουργού, ο οποίος στήριξε αναφανδόν τον Ν. Ανδρουλάκη στη Δυτική (και όχι μόνο) Μακεδονία στις εσωκομματικές εκλογές.

Για τη θέση του διευθυντή του προέδρου του κόμματος, θέση με αυτονόητη ισχύ και σημασία, πιθανότερος είναι ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος διετέλεσε γραμματέας του κόμματος αλλά διαφώνησε με τη Φώφη Γεννηματά για την αλλαγή ονόματος και αποχώρησε. Πιο πιθανό ωστόσο είναι τη θέση του διευθυντή να αναλάβει γυναίκα.

Γραμματέας ΚΕ: Το πιο πιθανό είναι να αναλάβει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διαθέτει άριστη γνώση της κομματικής γεωγραφίας και του οργανωτικού.

Γραμματέας Οργανωτικού: Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ιδιαίτερο βάρος στο εγχείρημα καθώς θα πρόκειται για τον άνθρωπο που θα αναλάβει όλη την ανασυγκρότηση του κόμματος την οποία έχει αναγγείλει. Οι σκέψεις είναι δύο: Η πρώτη είναι η κλασική δοκιμασμένη οδός, του ορισμού προέδρου Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η δεύτερη εισήγηση είναι πιο υπερβατική: Να δημιουργηθεί ειδική θέση ενός επικεφαλής αυτοοργάνωσης του «ανοικτού κόμματος» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Έτσι, η επιλογή του ανθρώπου που θα αναλάβει το εγχείρημα γίνεται με εξαιρετικά προσεκτικά κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (αρχές Ιανουαρίου, ίσως στις 9/1). Ο νυν γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης έχει διαμηνύσει ότι θα διευκολύνει εφόσον του ζητηθεί παραίτηση, αλλά ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι θα παραμείνει στη θέση του. Σημειώνεται ότι ο κ. Χριστοδουλάκης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος βουλευτής. Επισημαίνεται εξάλλου ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να εκλέξει νέο γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Για συνεργασία με ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Κώστας Χρυσόγονος

Loading