Τάκης Θεοδωρικάκος: Να κάνουμε τα αγόρια μας «ιππότες»

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραβρέθηκε στη δράση ενημέρωσης από γυναίκες αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και από το αστυνομικό τμήμα Αλίμου, όπου εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στην ανάρτηση του αναφέρει για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών:

Η βία κατά των γυναικών δεν αφορά τους άλλους. Μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάθε πόρτα. Σε κάθε σπίτι. Οφείλουμε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας. Όλοι μας. Οι γονείς να διδάσκουμε τα παιδιά μας, ώστε ως ενήλικες να έχουν υγιείς σχέσεις. Να κάνουμε τα αγόρια μας «ιππότες», όσο ρομαντικό και αν ακούγεται αυτό. Τα κορίτσια μας ανεξάρτητα και δυνατά. Ως κοινωνία να προβάλλουμε και να προωθούμε το πρότυπο του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο φύλων. Ως Πολιτεία να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή. Είναι εκτός ύλης της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., γυναίκες που υπηρετούν στην αποστολή της ασφάλειας του πολίτη, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στην Πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια, εγκαινιάστηκε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στον Άλιμο, ένα από τα έξι που δημιουργήθηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Καλούμε τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση να μιλήσουν. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι δίπλα τους.

Δείτε επίσης: Ν. Δένδιας: Παρέδωσε 150.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Γκάνα