(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τέμπη – Πατέρας θύματος απαντά στον Βορίδη: «Τον ενοχλεί ακόμα και το ότι υπάρχουμε»

«Τον κ. Βορίδη, τον ενοχλεί ακόμα και το ότι υπάρχουμε. Και αυτός και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Γεωργιάδης, την ίδια τοποθέτηση έχουν. Ούτε να μας βλέπουν δεν θέλουν. Και εμείς είμαστε ενσυνείδητα απέναντί τους» ανέφερε ο Χρήστος Χούπας, ο οποίος έχασε την κόρη του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, απαντώντας στην δήλωση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη ότι τα ονόματα των θυμάτων πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα.

«Πριν μιλήσει αυτός ο άνθρωπος, είναι ήδη εχθρός μας. Όμως είμαστε τόσο ευγενικοί, που δεν γράψαμε τα γράμματα στο μνημείο. Τα γράψαμε κάτω στο έδαφος, στο τσιμέντο. Τα μνημεία, είναι τα ιερά και τα όσιά μας. Εμείς έχουμε ηθικές αξίες. Και είμαστε υπερήφανοι για τα μνημεία που έχουμε. Δεν είμαστε υπέρ του να μουτζουρώνουμε για οποιοδήποτε λόγο τα μνημεία μας και να πέφτουν οι αξίες μας. Εγώ λέω, ας μείνουνε μία, δύο, τρεις ημέρες συμβολικά και όχι μόνιμα. Από εκεί και πέρα τι τον ενοχλούν τον κ. Βορίδη. Τον κ. Βορίδη, τον ενοχλεί ακόμα και το ότι υπάρχουμε. Και αυτός και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Γεωργιάδης, την ίδια τοποθέτηση έχουν. Ούτε να μας βλέπουν δεν θέλουν. Και εμείς είμαστε ενσυνείδητα απέναντί τους» δήλωσε συγκεκριμένα ο Χρήστος Χούπας στο Dnews.

propoli

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας σήμερα το πρωί, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», προκάλεσε, αφού υποστήριξε ότι «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον ‘Αγνωστό Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό», τόνισε.

Και, εν συνεχεία, ανέφερε ότι «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα» πρέπει να σβηστούν.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Η κόλαση τα πρώτα λεπτά μετά τη φονική σύγκρουση – Νέα βίντεο ντοκουμέντα

Loading