(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Τέμπη – Συγγενείς θυμάτων κατά Άδωνη: «Όταν δεις την δικογραφία θα τρέχεις να κρυφτείς γιατί μας έχεις φλομώσει στο ψέμα»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για θεωρίες συνωμοσίας όσον αφορά στα στοιχεία που παρουσιάζουν για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, παρουσιάζει το δελτίο Τύπου της ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου για να υποστηρίξει ότι αποτελεί «επίσημη απάντηση της εταιρίας στη νέα συνωμοσιολογία».

propoli

Και ο υπουργός Υγείας συνεχίζει λέγοντας: «Ο αγωγός φυσικού αερίου ήταν εκεί και κινδύνευσε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χρειαζόταν να ενισχυθεί το έδαφος με επιπλέον υλικά για να στηριχθούν οι γερανοί».

Κάτω από την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο Χρήστος Βλάχος που έχασε τον γιο του στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Όταν δεις την δικογραφία θα τρέχεις να κρυφτείς γιατί μας έχεις φλομώσει στο ψέμα».

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε και ο Νίκος Πλακιάς, σημειώνοντας:

«Θα ευχαριστήσω τον Κύριο Γεωργιάδη για την δήλωσή του ότι ο αγωγός του φυσικού αερίου ήταν εκεί και κινδύνευσε. Θα χρειαστώ αυτήν την δήλωσή του στα δικαστήρια .
Για αυτό Κύριε Γεωργιάδη επειδή γνωρίζανε για τον φυσικό αγωγό οι πυροσβέστες δεν πλησιάζανε τα βαγόνια και ΑΦΗΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Για αυτό ο πυροσβέστης φώναζε απομακρυνθείτε και δίνανε σε επιβάτες ψαλίδια και λοστούς για να απεγκλωβίσουν επιβάτες;
Τα παιδιά που βοηθούσαν δεν κινδύνευαν οι πυροσβέστες που πληρώνονται για αυτή τη δουλειά όπου φύγει φύγει. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ .
Το κουβάρι ξετυλίγεται και εσείς μας βοηθήσατε σήμερα πολύ».

Σημειώνεται ότι σχεδόν μετά από 14 μήνες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη η ΔΕΣΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση στις 13 Απριλίου 2023 στην οποία αναφέρει ότι «επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού».

Σύμφωνα με τη ΔΕΣΦΑ, «Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την εταιρεία να αναφέρει ότι μετά το δυστύχημα πραγματοποίησε «όλες τις απαραίτητες τεχνικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Επιθεώρησης του αγωγού (In Line Inspection – ILI), για να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του αγωγού και να αποκλείσει μη ορατές ζημιές».

Loading