Θ. Κοντογεώργης: Στρατηγική εστίαση στη φορολογική ελάφρυνση

Θ. Κοντογεώργης: Στρατηγική εστίαση στη φορολογική ελάφρυνση

Η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘Real FM’ ξεκίνησε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών. Επισήμανε πως για πρώτη φορά κάποιος με πολιτική ιδιότητα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της τακτικής δικαιοσύνης, κάτι που αντανακλά το κοινωνικό αίτημα για δικαιοσύνη. Ο Κοντογεώργης πρόσθεσε ότι η δίκαιη μεταχείριση μεταξύ πολιτικών και πολιτών είναι κρίσιμη σε αυτήν την υπόθεση, χαρακτηρίζοντας αυτή την κατάσταση ως οδηγό για τη συνέχεια.

Στη συνέχεια, κατήγγειλε την αντιπολίτευση πως εστιάζει περισσότερο στην πολιτική εργαλειοποίηση και λιγότερο στην ουσία των γεγονότων. Απαντώντας στην κριτική ότι ο Τριαντόπουλος επέλεξε να στείλει υπόμνημα αντί να προσέλθει στην προκαταρκτική επιτροπή, υπενθύμισε ότι ο βουλευτής Μαγνησίας είχε ήδη κάνει δύο τοποθετήσεις στη Βουλή και είχε στείλει σχετική επιστολή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις μισθολογικές αυξήσεις, τονίζοντας ότι σταδιακά καλύπτεται η μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εστίασε ιδιαίτερα στις ειδικές πολιτικές για κρίσιμους τομείς όπως η υγεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπου από 1ης Ιουλίου θα χορηγηθεί το επίδομα επικινδυνότητας, το οποίο οι συγκεκριμένες κατηγορίες ζητούσαν εδώ και χρόνια.

Σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, εξήγησε ότι οι αυξήσεις πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘Εθνική Άμυνα – Ελλάδα 2030’, που αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπενθύμισαν ότι αξιοποιείται η ρήτρα διαφυγής, η οποία παρέχει τη δυνατότητα για αύξηση μισθών. Επίσης, είναι σε εξέλιξη το στεγαστικό πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με 1.000 κατοικίες να παραδίδονται μέσα στο 2026.

Τόνισε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, η κυβέρνηση δίνει ό,τι μπορεί, υποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας. Ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις και επενδύσεις σε έργα υποδομών και κοινωνικά αγαθά.

Αναφερόμενος στην ανεργία, υπογράμμισε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μπει στην αγορά εργασίας από το 2019, με σημαντική πτώση της ανεργίας στους νέους. Επισήμανε ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για την ενίσχυση των νέων ώστε να βρουν ευκολότερα κατοικία σε προσιτές τιμές.

Στη συζήτηση για μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες, δήλωσε ότι είναι πρωί για τέτοιες συζητήσεις και η εμπειρία δείχνει ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις λειτουργούν καλύτερα. Τόνισε ότι η δουλειά της κυβέρνησης δεν πρέπει να εξαρτάται από τις δημοσκοπήσεις, αλλά από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Εν κατακλείδι, δήλωσε ότι τα προβλήματα τρέχουν και η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει σε αυτά, ενώ οι υπόλοιπες συζητήσεις θα έρθουν στην κατάλληλη ώρα.

Loading

Play