ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Θ. Παφίλης: Ο λαός θα είναι κερδισμένος με ισχυρό ΚΚΕ

«Ο λαός θα είναι κερδισμένος εάν το ΚΚΕ βγει πιο ισχυρό και στη Βουλή, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Υπογράμμισε πως «ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, με οποιοδήποτε από τα κόμματα που συμφωνούν στρατηγικά» ή «αν θα ενισχύσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας, να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις, να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να ανοίξει δρόμος για γενικότερες αλλαγές».

Ερωτηθείς για την πρόσκληση περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Ποια προοδευτική κυβέρνηση; Σοβαρολογούμε; Με τρίτο μνημόνιο; Με αμερικάνικες βάσεις; Τσιράκια του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων έχουν γίνει».

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων, συμφωνεί με το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο και απορρίπτει τις τροπολογίες ανακούφισης του λαού που καταθέτει το ΚΚΕ».

«Θα προδίδαμε τον ίδιο τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται, που προσπαθεί να οργανωθεί», σημείωσε, φέρνοντας παραδείγματα από εργασιακούς χώρους όπου οι εργαζόμενοι απέσπασαν κάποιες κατακτήσεις με τον αγώνα τους.

Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη συναυλία για τον Σταύρο Ξαρχάκο, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ κάνει προσπάθεια να προβάλλει τους μεγάλους δημιουργούς «που παραμένουν στο στόμα της νεολαίας, του λαού, των εργαζόμενων.

Σχετικά με την κηδεία του Γκλύξμπουργκ, υπογράμμισε πως «το πολιτειακό έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα», καθώς «ο λαός πέταξε στα σκουπίδια τον θρόνο, ο οποίος συνδέεται στη χώρα μας με μεγάλα εγκλήματα, με μεγάλες διώξεις, με έναν πολύ βρώμικο ρόλο».

«Όσοι σήμερα προσπαθούν να ξεχάσει ο ελληνικός λαός δεν θα τα καταφέρουν. Από τη μνήμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού ο βρώμικος και δολοφονικός ρόλος που έπαιξε δεν θα φύγουν, πέρα από το ότι πλήρωσε ο ελληνικός λαός, τον θρόνο συνολικά, χρυσό όλα αυτά τα χρόνια» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την παρέμβαση Ντογιάκου, σημείωσε πως «είναι απαράδεκτη» και πως «υλοποιεί και ενισχύει τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ, αλλά και συνολικά το θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις».

«Η “σύγκρουση” ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική γιατί όλα αυτά που υλοποιούνται και από τη ΝΔ τώρα αλλά και πριν τα έχουν συμφωνήσει και στην ΕΕ και στο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και στο Σύνταγμα» είπε και προσέθεσε:

«Η ΝΔ προχώρησε σε πιο αντιδραστικό νόμο, όμως μαζί ψήφιζαν και τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί που τελικά παρακολουθούνται οι πάντες και δεν δίνεται λογαριασμός σε κανέναν. Η παρακολούθηση δεν είναι τυχαία. Πέρα από “εθνικά ζητήματα” που μπορεί να λένε, σχετίζεται και με την πολιτική δραστηριότητα του λαϊκού κινήματος. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η “Ευρώπη” που επικαλούνται έχει ένα τερατώδες θεσμικό πλαίσιο και τερατώδεις μηχανισμούς που συμπεριλαμβάνουν ότι μπορεί να παρακολουθούνται οι πάντες. Αυτό που είναι πάλι τερατώδες είναι ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό κέντρο στο Στρασβούργο που – και τα λένε οι ίδιοι – φακελώνει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες: πολιτική δραστηριότητα, θρησκευτικές πεποιθήσεις, προσωπικά στοιχεία, συμμετοχή σε σωματείο, πολιτικές και φιλοσοφικές απόψεις».

«Είναι ο φόβος μπροστά σε ένα λαό ο οποίος ζει δραματικά, όπως και οι ευρωπαϊκοί λαοί, και θέλουν να φτιάξουν ένα πλαίσιο για να σταματήσουν αυτό που αντικειμενικά θα έλθει, δηλαδή μια εξέγερση των λαών απέναντι στην καπιταλιστική αθλιότητα» επισήμανε ο Θ. Παφίλης.

Δείτε επίσης: Κίνα: 900 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν με Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου

Loading