Θ. Πλεύρης: Oι ειδικοί θα κρίνουν αν η τρίτη δόση θα είναι καθολική (vid)

  Ο νέος υπουργός Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, των εμβολιασμών καθώς και στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να μην χρειάζεται να το πληρώνουν οι ίδιοι τα rapid test.

Υπογράμμισε ότι στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού.

«Στόχος το ποσοστό αυτό να αρχίσουμε να το πιάνουμε και στις νεότερες ηλικίες και να πλησιάσουμε το 80%. Όταν αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα με τους ιδιώτες γιατρούς θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα.Oι κρίσιμες ηλικίες έχουν καλά ποσοστά εμβολιασμού αλλά αυτό δεν

Τρίτη Δόση

Όσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης επιπλέον τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό δήλωσε: «Είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις. Με βάση τις εισηγήσεις παρακολουθούμε ποιοι πρέπει να πάνε σε αναμνηστική δόση. Αυτοί είναι οι ανοσοκατασταλμένοι». Έσπευσε να σημειώσει πως αυτό που εξετάζει η επιτροπή είναι αν θα γίνει στους άνω των 60 και πότε, ενώ τόνισε ότι «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση, αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».

Σχολεία και υγειονομικό πρωτόκολλο

«Η βασική αρχή είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Πρέπει να το εμπιστευτούν οι γονείς τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Το πρωτόκολλο που συζητήθηκε με την επιτροπή είναι συνδυαστικό, καθώς όπως είπε, υπάρχει πλέον ο εμβολιασμός και τα μέτρα: «Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επεξεργάζονται τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς αλλά υπάρχει και το plan b αν χρειαστεί».

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Υπάρχει η πρόβλεψη της εισόδου των εφήβων σε κλειστούς χώρους με rapid test»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr