Θανάσης Κοντογεώργης: Η ανάγκη αποφυγής της τοξικότητας του παρελθόντος

Θανάσης Κοντογεώργης: Η ανάγκη αποφυγής της τοξικότητας του παρελθόντος

Σε μια σχεδόν μονοθεματική συνέντευξη για τα Τέμπη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε στον «Real FM», εν πρώτοις για το βίντεο που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας: «Προφανώς είναι ένα νέο στοιχείο, το οποίο εισφέρεται στην ανάκριση και προφανώς πρέπει να περάσει όλη τη διαδικασία να γίνει η αξιολόγηση και να διαπιστωθεί η γνησιότητά του και τι περιέχει».

Με την επισήμανση ότι «δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε γνώση της δικογραφίας», επέμεινε ότι «όλα αυτά θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της τακτικής ποινικής δικαιοσύνης». Επίσης, τόνισε ότι «δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα ούτε ανακριτικό ρόλο προκειμένου να μπούμε στην ουσία αυτής της υπόθεσης». Από την πλευρά της, «η κυβέρνηση διευκολύνει σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για προσοχή από τα πολιτικά πρόσωπα στις δηλώσεις τους σχετικά με ποινικές δικογραφίες.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε επίσης στην προσέγγιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα ζητήματα αυτά. «Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να προκύψουν στοιχεία που να ανατρέπουν κάποιες αβεβαιότητες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι απόλυτα διαφανής, ανοιχτή και ενεργητικά πρόθυμη προκειμένου οποιαδήποτε διαδικασία να κρίνεται από την αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στην ενορχήστρωση που αναφέρθηκε από τον Ν. Ανδρουλάκη, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τέτοιες κατηγορίες «εκτοξεύονται ελαφρά τη καρδία», καλώντας να αφήνονται τέτοια ζητήματα εκτός πολιτικής αρένας. «Είναι κοινό αίτημα, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ολοκληρώνει σιγά σιγά», δήλωσε.

Στην ερώτηση αν τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη είναι οι νέες «πλατείες των Αγανακτισμένων», ο υφυπουργός δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιους συσχετισμούς», εξηγώντας ότι οι τωρινές συγκεντρώσεις αναφέρονται στην ανάγκη διαλεύκανσης και προγραμματισμού προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ευθύνη των κομμάτων να ανταποκριθούν στον θεσμικό τους ρόλο και να διασφαλίσουν τη συνοχή και τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι θα κινηθεί στον άξονα της αλήθειας», πρόσθεσε, εκφράζοντας λύπη για τη στάση των άλλων κομμάτων και καταλήγοντας ότι «η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και ότι «έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις».

Loading

Play