Θάνος Πλεύρης: «Αν οι υγειονομικοί εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα θα γίνει άρση της αναστολής τους»

Για το θέμα που απασχολεί εκατοντάδες ανεμβολίαστους υγειονομίκους τοποθετήθηκε εκ νέου ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

O Θάνος Πλεύρης επιμένει πως η αναστολή εργασίας θα παραμείνει και ο νόμος θα τηρηθεί.

propoli

Ωστόσο, τονίζει πως όποιος υγεινομικός αποφασίσει ακόμα και τώρα να εμβολιαστεί με την πρώτη δόση θα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντα του.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Δείτε επίσης: Καταρρίπτονται πέντε μύθοι για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading