Θάνος Πλεύρης: Συνεχείς έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά – Αυστηρές ποινές (vid)

Ο νέος υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξή αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα πλαστά πιστοποιητικά αλλά και για τους ελέγχους που θα εντατικοποιηθούν

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του πως το φαινόμενο θα εκλείψει τώρα που έγινε γνωστό και έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες διώξεις

Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε πως θα γίνονται παντού και συνεχώς έλεγχοι, με την παράλληλη αυστηροποίηση του πλαισίου τους. Η ψήφιση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ορισμένες ομάδες, πρέπει να εξαντλήσει την συχνότητα και την αυστηρότητα των ελέγχων.

«Τα όπλα μας είναι το εμβόλιο και η τήρηση των μέτρων», απάντησε για το αν θα ξεκινήσουν κλιμάκια εκ νέου ελέγχους, επιμένοντας πως στους εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά τις σχετικές ποινές, υπογράμμισε πως είναι πρώτα θέμα του πειθαρχικού, καθώς την απόλυση την επιβάλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού πρώτα επέλθει η διαθεσιμότητα του εργαζομένου και στη συνέχεια περάσει από το Συμβούλιο.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του:

Δείτε επίσης: Ν. Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εργασία 16χρονων από δομές φροντίδας”

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr