Θεοχάρης: “Τείχος ανοσίας και απόλυτη ετοιμότητα στις 14 Μαΐου για την υποδοχή των τουριστών”

Διαβεβαιώσεις από το βήμα της Βουλής έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οτι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο.

Οι εμβολιασμοί των τελευταίων θα αρχίσουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τονίζοντας οτι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας αλλά και εμπιστοσύνης στους τουρίστες με το άνοιγμα των συνόρων στις 14 Μαΐου.

propoli

Επίσης, πρόσθεσε οτι μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού, θα γίνονται συχνότατα δωρεάν self-tests σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Ο Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη πολιτική της κυβέρνησης στο τομέα του τουρισμού που, όπως υποστήριξαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οδηγεί και σε υγειονομική ανασφάλεια της Ελλάδας και σε πλήρη απόγνωση για εργαζόμενους και τουριστικές επιχειρήσεις.

«Στέλνουμε σε όλους ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η χώρα είναι απολύτως υγειονομικά ασφαλής. Στις 14 Μαΐου ανοίγουμε τα σύνορα μας. Με έγκριση της Υγειονομικής Επιτροπής γίνεται το άνοιγμα του τουρισμού. Για να φτάσεις να πεις συγκεκριμένη ημερομηνία σημαίνει ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο έγινε με πολύ δουλειά και σταθερά βήματα», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, απορρίπτοντας τις κατηγορίες των επερωτώντων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης για προχειρότητες.

«Το σύστημα του ανοίγματος θα αναρτηθεί πλήρως. Το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι απλό, είναι πολύ σύνθετο πρόβλημα. Δεν τον ανοίγεις έτσι, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, όπως γίνεται στη ΔΕΗ που ανεβάζεις έναν διακόπτη και δίνεις ρεύμα. Χρειάζεται να δημιουργήσεις πρώτα κλίμα εμπιστοσύνης, δίνοντας μια καθαρή εικόνα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Ταυτόχρονα, ο Χάρης Θεοχάρης επικεντρώθηκε σε πέντε βασικά σημεία που στέλνουν -όπως τόνισε- ξεκάθαρα μηνύματα για την ασφαλή υγειονομική εικόνα της Ελλάδας, τα οποία και είναι:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση για πλήρη ανάρρωση αν έχει νοσήσει,

– δωρεάν τεστ ελέγχου κορονοϊού,

– άμεση απομόνωση περιπτώσεων θετικών στον κορονοϊό,

– ξενοδοχεία απομόνωσης, και

– υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας ψηφίζεται ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού πριν λίγες μέρες υιοθέτησε τις προτάσεις μας για επανεκκίνηση του τουρισμού, για συνοριακή ασφάλεια μετακίνησης και στήριξης της εργασίας. Τα σημάδια είναι ευχάριστα, γιατί έχουμε ένα εκτεταμένο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο δράσης για το άνοιγμα του τουρισμού. Το σχέδιο έχει αρχίσει να υλοποιείται. Θα συνεχίσουμε βήμα- βήμα, και μέχρι τις 14 Μαΐου θα είμαστε εντελώς έτοιμοι», αναφέρει ο Υπουργός, που συμπλήρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει σε πολλές χώρες και θα απευθυνθεί όπου χρειαστεί, για να περάσει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα έχει σχέδιο, υλοποιείται και είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους τουρίστες που θα την επισκεφθούν με υγειονομική ασφάλεια».

«Βάλαμε όλα τα μαξιλάρια που χρειάζονται για να έχουμε ένα πολύ ισχυρό βαθμό ασφάλειας ανοίγοντας. Υπάρχει ένα πολύ ουσιαστικό, συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Ήδη κάναμε το πρώτο βήμα με τις ΗΠΑ. Εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες μπορούν από σήμερα να έρθουν στη χώρα μας. Θα κάνουμε μικρά βήματα τώρα και στις 14 Μαΐου θα είμαστε απολύτως έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες», συμπλήρωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Την ίδια στιγμή, ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην χαλάνε με δηλώσεις τους τη συνολική εικόνα της χώρας, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι ασφαλής υγειονομικά: «Μην χαλάτε την εικόνα. Τα πρωτόκολλα υπάρχουν και ισχύουν. Χρειάζεται προσοχή να μην δυσφημιστεί η χώρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξει ο τουρισμός με υγειονομική ασφάλεια και ισορροπία. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι, αυτό που χρειάζεται ο τουρίστας το βρίσκει εδώ, γιατί η χώρα μας απέδειξε ότι σέβεται όλους τους πολίτες».

Δείτε επίσης: Κοντοζαμάνης: “Τα self tests είναι ένα ακόμη όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading