Θεοδωρικάκος για «νεκρή Μαρία»: «Προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές κάνοντας αναφορά στην τετραετία που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική. Είναι ώρα για σταθερότητα. Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που οδήγησαν την χώρα στην αποτυχία, όπως η 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος, στην εκλογική περιφέρεια του νότιου τομέα της Αθήνας.

Για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική. Είναι ώρα για σταθερότητα. Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που οδήγησαν την χώρα στην αποτυχία, όπως η 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δοθεί η δύναμη στην Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυρακή. Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Στις εκλογές ο λαός είναι κυρίαρχος και αυτό που θα αποφασίσει ο λαός πρέπει άπαντες να το σεβαστούν».

«Έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους πρέσβεις στον Έβρο»

Σχετικά με την επίσκεψή του στον Έβρο με τους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους πρέσβεις. Τους ενημερώσαμε για όλα. Πήγαμε και στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο φράχτης. Συνειδητοποίησαν πόσο οξύ ήταν το πρόβλημα. Το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα αν δεν ήταν ο Φράχτης, που αν ανοίγαμε τα σύνορα και δίναμε λάθος μήνυμα θα ήταν εκατομμύρια και θα δημιουργούσαν και ένα θέμα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Συμπλήρωσε ότι «είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων, δεν είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο (ενν. σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020), επομένως χρειάζεται εγρήγορση. Το προσωπικό ενισχύεται συνεχώς».

«Οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται το διεθνές δίκαιο»

Ο κ. Θεοδωρικάκος θέλοντας να απαντήσει σε όσα ακούγονται για τη στάση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο ανέφερε ότι:

«Οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται εμπράκτως το διεθνές δίκαιο. Η Ελληνική Αστυνομία φυλάσσει τα σύνορα και τα έχει κάνει απροσπέλαστα, επιλύοντας και το Μεταναστευτικό. Σώζουν και ανθρώπινες ζωές όποτε χρειαστεί. Πέρσι σώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού».

Για τη «νεκρή Μαρία»

Για την πολύκροτη υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» ο υπουργός σχολίασε πως «είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον θα ντρέπονται για αυτά που λένε», συμπληρώνοντας πως «Ο κ. Τσίπρας αμφέβαλλε αν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα. Τώρα με τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου φαίνεται πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στην στεριά. Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν ανεξέλεγκτα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τον Έβρο;».

Για τα όσα ακούστηκαν για το νεκρό κοριτσάκι, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό, ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που βρίσκονταν οι 38 δεν ήταν στην ελληνική επικράτεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσαμε ότι παραχωρήσαμε εθνικό έδαφος. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, τους συνοριοφύλακες και τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα».

Δείτε επίσης: Θεοδωρικάκος: «Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς και τους στρατιώτες»