Θεοδωρικάκος για βιασμό 14χρονης στη Λέσβο: «Τέτοιοι αστυνομικοί δεν μπορούν να έχουν καμία θέση στην ΕΛΑΣ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τα εγκλήματα των τελευταίων ημερών που έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία

Συγκεκριμένα επισήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί κατά 50% και στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. «Πολλοί από αυτούς δεν είναι εγκατεστημένοι εκεί μόνιμα, αλλά τους στέλνουμε αιφνιδίως για να κάνουν ελέγχους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα πρόσφατα φαινόμενα βίας είπε πως έχουν αναφερθεί στην αστυνομία 5.140 τέτοια περιστατικά και πως είναι υποχρέωση της αστυνομίας να σχηματίζει δικογραφία για οποιαδήποτε υπόθεση φτάνει στα γραφεία της ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παράλληλα παρότρυνε όποιον είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσει. «Υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15900 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο»

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο

Για αυτό το έγκλημα υπουργός είπε πως ο δράστης είχε συλληφθεί τον Ιούνιο ύστερα από καταγγελία της ίδιας της συζύγου του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

«Ο δράστης της Ζακύνθου ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει»

Αστυνομικός στη Λέσβο


Σχετικά με την υπόθεση του αστυνομικού από την Λέσβο που κακοποίησε σεξουαλικά 14χρονη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και ο δράστης θα αποταχθεί από την ελληνική Αστυνομία.

«Τέτοιου είδους αστυνομικοί δεν μπορούν να έχουν καμία θέση στην ελληνική Αστυνομία. Είναι απίστευτα απάνθρωπο αυτό το έγκλημα»

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Θα εξαντλήσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξουμε τους πολίτες» (pics)