«Η Αστυνομία είναι ισχυρός παράγοντας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. 10.000 αστυνομικοί καθημερινά με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και ευγένεια εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας».
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που διενεργούν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι και τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπουν μάσκες και τη διενέργεια συχνών rapid test. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον αστυνομικό από την Πάτρα που έκανε ελέγχους για το αν φορούν μάσκα οι πολίτες χωρίς ο ίδιος να φοράει: «Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος. Είναι απαράδεκτο να μην τηρεί το νόμο κάποιος που έχει επιφορτιστεί με την αποστολή για την τήρησή του».
Ολοκληρώνοντας ο υπουργός αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα, που σύμφωνα με τους δείκτες παρουσιάζει μείωση κατά 25-30% σε σχέση με το 2018 και 2019.
Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Η προτροπή της κ. Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν PCR τεστ φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου»
- Youth League: Με νίκη απέναντι στη Στουρμ Γκρατς, ο Ολυμπιακός διεκδικεί θέση στους 8
- Αποκλειστική εκπροσώπηση Renault και Dacia από την Grand Automotive Hellas στην ελληνική αγορά
- Οι δασμοί του Τραμπ προκαλούν ένταση στον εμπορικό πόλεμο με Καναδά, Μεξικό και Κίνα
- Το Opel Mokka αναβαθμίζεται με τολμηρό σχεδιασμό και εντυπωσιακή τεχνολογία
- Δημήτρης Πλακιάς προς Χρήστο Τριαντόπουλο: Γιατί δεν προτείνεις να πάμε απευθείας στο φυσικό δικαστήριο;