Θεοφάνεια στο δήμο Καλαμαριάς: Με λαμπρότητα και μέτρα ο καθαγιασμός των Υδάτων

Με αποστάσεις, μάσκες και σαφώς λιγότερο κόσμο σε σχέση με άλλες χρονιές, έγινε ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμαριά, όπου συνολικά πέντε θαραλλέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του κόλπου για να πιάσουν τον Σταυρό, ανήμερα των Θεοφανείων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Φωταράς, μαθητής Β’ Λυκείου ήταν αυτός που κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

«Βούτηξα για την ευλογία και για να πάει καλά η χρονιά», είπε ο 16χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που βουτάει για να πιάσει τον Σταυρό.

Συνολικά πέντε νεαροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, οι βουλευτές ΝΔ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.

Σημειώνεται ότι μετά τον αγιασμό, τα πολιτικά πρόσωπα παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Ομίλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Καλή φώτιση στους συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι

Loading