Θεόφιλος Ξανθόπουλος-ΣΥΡΙΖΑ: “Προσβολή για το κράτος δικαίου η πρακτική προγραφής δικαστών, δεν τιμά τη χώρα μας”

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο ζητά από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος παράλληλα καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για την «προγραφή και τη δημόσια στοχοποίηση δικαστών από ομάδες πίεσης».

Αναλυτικά στη δήλωσή του επισημαίνει: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται στο διαδίκτυο απαράδεκτες και παντελώς αθέμιτες πρακτικές κατά δικαστικών λειτουργών, για αποφάσεις που εξέδωσαν σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την επιμέλεια των τέκνων. Ομάδες πίεσης υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Οικογενειακό Δίκαιο, στοχοποιούν όσους δικαστές εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές στα μέλη τους, καταρτίζουν “ μαύρες λίστες”, απειλούν ανοικτά με πειθαρχικές αναφορές όσους δικαστές, κυρίως γυναίκες, εκφέρουν διαφορετική δικανική κρίση!».

Οι παραπάνω πρακτικές, τις οποίες καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συνιστούν καταφανώς αντιθεσμική και απόλυτα καταδικαστέα συμπεριφορά, προσθέτει ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος και συμπληρώνει ότι «η προγραφή και η δημόσια εκτόξευση απειλών κατά δικαστών, όσον αφορά την άσκηση της δικαιοδοτικών τους καθηκόντων, προσβάλλουν βάναυσα τη λειτουργία του κράτους δικαίου και δεν τιμούν τη χώρα μας».

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που αναφέρει οφείλει να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση τις απαράδεκτες πρακτικές, όπως τις χαρακτηρίζει.

Τέλος ζητά από τη κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα το άκρως προβληματικό και πολωτικό ν/σ για το Οικογενειακό και να αναζητήσει συναινέσεις σε ένα θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία».

Δείτε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Τα επτά fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube