Θεσσαλονίκη (Ε.Α.Α.Σ) – Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια εκχωρήθηκαν τα αδιαπραγμάτευτα» (vid)

Εκδήλωση με θέμα την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη, μια διοργάνωση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Ομιλητές στην εκδήλωση μεταξύ άλλων είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο διεθνολόγος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καρακωστάνογλου μίλησε για μια ατυχή συμφωνία, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Το Μακεδονικό όνομα τεμαχίστηκε με βλαπτικό για την Ελλάδα τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για αμφίσημες διατάξεις στην συμφωνία και για δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν καθιστώντας τα Σκόπια, το μοναδικό κράτος στην υφήλιο που διαθέτει όνομα που δεν του ανήκει ούτε γεωγραφικά, ούτε ιστορικά, ούτε εθνοτικά. Από την μεριά της η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά την συμφωνία κατάπτυστη και έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση για την προσπάθεια της να «φιμώσει» όπως υποστήριξε την εκδήλωση. Μάλιστα, με ανάρτησή της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε νωρίτερα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την κυβέρνηση «να.. “μαζέψει την Ένωση Αποστράτων”, γιατί δεν έχει, λένε, συνταγματικό δικαίωμα να αμφισβητήσει τη Συμφωνία που υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς το 2018, χωρίς λαϊκή εντολή και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και έφερε για κύρωση στη Βουλή εν μέσω καταγγελιών για εξαγορά βουλευτών και υπουργικών αλληλοεκβιασμών».

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε όσα ρώτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Άμυνας, τον οποίο κάλεσαν να πάρει θέση για την εκδήλωση. «Τόση …δημοκρατία και τόση …αριστερά, που θέλει να λογοκρίνει την θεσμική αμφισβήτηση της αντισυνταγματικής και εθνικά ζημιογόνου «συμφωνίας». Που θέλει μάλιστα να μείνει ακλόνητη η Συμφωνία την ώρα που παραβιάζεται ασύστολα από την γείτονα…. Που διαμαρτύρεται γιατί η εκδήλωση είναι… «ανοιχτή στο κοινό». Και, το χειρότερο: που σπεύδει να ρωτήσει δημόσια, όχι για να απαντήσει ο Υπουργός, αλλά για να ακούσει (και να τον μαλώσει) η Κυβέρνηση των ΗΠΑ… Τόση υποτέλεια!» τόνισε. Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε από την Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί ένα εθνικό ζήτημα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην διαπραγμάτευση με τα σκοπιά εκχωρήθηκαν τα αδιαπραγμάτευτα» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία, η εθνική ταυτότητα και η ιστορία της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη (Ε.Α.Α.Σ) - Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια εκχωρήθηκαν τα αδιαπραγμάτευτα» (vid)

Δείτε επίσης: Κριθαρίδης στην politic για σενάρια Τσακαλώτου: «Δεν συναινούμε, αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία πριν από τις εκλογές» (audio)