Θεσσαλονίκη: Η συγκέντρωση του κινήματος “ΝΙΚΗ” στην Πολίχνη

Εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος “ΝΙΚΗ” συγκεντρώθηκαν στην Πολίχνη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον “Ύμνο της ΝΙΚΗΣ“, το έργο του Σταμάτη Σπανουδάκη “Ψυχή μου μην Λυγίζεις” ενώ πριν αρχίσουν οι ομιλίες υπήρξε η καθιερωμένη προσευχή από τον παρευρισκόμενο ιερέα.

Στην αίθουσα “ΜΙΘΡΙΟ” εκτός από τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, Δημήτριο Νατσιο, χαιρετισμό απηύθυναν τα μέλη της Ομαιχμίας: Αλεξία Τάντση, Εμμανουήλ Γκλάβας, Βασίλειος Δανδίκας, Δρ. Ζώης Ζαρταλούδης, Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και Γεώργιος Ρούντας.

Οι ομιλητές γνωστοποίησαν τους σκοπούς της Ομαιχμιας, άσκησαν κριτική στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, στην κυβέρνηση και σε αυτές που προηγήθηκαν ενώ παράλληλα παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε ένα ευρύ πεδίο απόψεων.

Ο Δημήτριος Νάτσιος, πρόεδρος της Ομαιχμιας κατακεραύνωσε την συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για προδοσία και για πολιτικούς ανίκανους να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα διαχρονικά, όπως και στην τωρινή συγκυρία της έντασης με την Τουρκία. Με μια σειρά ιστορικών αναφορών υπερτονίσε την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές ελληνικές αξίες.

Με την σειρά του ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δρ. Καρδιοχειρουργικής ΑΠΘ, υγειονομικός σε αναστολή και μέλος της ομαιχμίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Ιδιαιτέρως στάθηκε στην απόφαση του υπουργού υγείας να θέσει σε αναστολή τους ανεμβολιαστος υγειονομικούς και στη συνέχεια παρέθεσε μια σειρά από μέτρα τα Σκόπια εάν είχε λάβει η κυβέρνηση η χώρα μας θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση αναφορικά με τον κορονοιο.

Η Αλεξία Τάντση στάθηκε στο μεταναστευτικό αλλά και στο θέμα των αμβλώσεων.

Ο Εμμανουήλ Γκλαβας στηλίτευσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα θετωντας το πλαίσιο προτάσεων της ΝΙΚΗΣ ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και πρόοδος.

Το κίνημα ΝΙΚΗ μετά την σημερινή του παρουσία στην Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις εκδηλώσεις άνα την χώρα με τις ημερομηνίες και τοποθεσίες να αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα

Δείτε επίσης: Τσίπρας από Πολίχνη: “Είμαστε σίγουροι ότι θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας αλλά δεν ξέρουμε τι θα παραλάβουμε” (vid & pics)