Θεσσαλονίκη: Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο επίκεντρο της εκδήλωσης Καράογλου στο Πανόραμα

Την συζήτηση συντονίζει ο Δημοσιογραφος Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος βρέθηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία ως πολεμικός ανταποκριτής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΚΑΣ

Εκδήλωση με θέμα «Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και το ντόμινο των εξελίξεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής στο Πανόραμα, μια διοργάνωση του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετέχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρ. Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. και πρώην Υπουργός Εξωτερικών και ο Μιχάλης Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρ. Πρόεδρος Στρατιωτικής Επιτροπής Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι την συζήτηση συντονίζει ο Δημοσιογραφος Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος βρέθηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία ως πολεμικός ανταποκριτής.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στην εισαγωγική του ομιλία στις προσωπικές του εμπειρίες από το πολεμικό πεδίο στην Ουκρανία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο πόλεμος είναι το χειρότερο μέσο που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για μα επιβάλλει την κυριαρχία του».

«Η Ελλάδα δεν μπορούσε να δεχθεί παθητικά μια αδιαμφισβήτητη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από την πλευρά της Ρωσίας. Δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί ως επιτήδειος ουδέτερος»

Ακολούθως στην εισαγωγική του ομιλία ο Βουλευτής ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να μην πάρει θέση σε μια απροκάλυπτη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας. «Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία είναι αναγκαίο να ανοίξουμε την συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Οι τεκτονικές αλλαγές στο γεωστρατηγικό πεδίο που φέρνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία γεννούν μια νέα πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε τάχιστα. Κατά γενική παραδοχή η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις του σήμερα με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ούσα πίστη στην δέσμευση της να παραμένει στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτό οικοδομεί ισχυρές συμμαχίες ώστε να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια δύναμη στην ευρύτερη περιοχή την νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και στον καινούριο κόσμο που αναδύεται. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο και επανεπιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφαλείας στην ευαίσθητη περιοχή μας… Κατά την προσωπική μου άποψη, η Ελλάδα δεν μπορούσε να δεχθεί παθητικά μια αδιαμφισβήτητη παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από την πλευρά της Ρωσίας. Δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί ως επιτήδειος ουδέτερος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ο δρόμος «κατάπιε» λεωφορείο στην Καλαμαριά (vid)