Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος στο ΥΜΑΘ.

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

propoli

Ο κ. Μητσοτσάκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της πόλης, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος ενόψει της επίσημης ομιλίας του το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου, στο φόρουμ της Helexpo που θα αντικαταστήσει τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο ΥΜΑΘ λίγο πριν τις 12:00, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:

-Στις 12:00 σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς.

Σε αυτήν συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στη σύσκεψη δεν θα παραβρεθούν, τελικά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Παπαθανάσης, καθώς ήρθαν σε επαφή με επενδυτή θετικό στον κορονοϊό και μπήκαν σε καραντίνα.

Στον αντίποδα, το «παρών» στη σύσκεψη δίνουν κανονικά ο υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

-Στις 12:45 σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ.

Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι κύριοι Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 14:00, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και οι κύριοι Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

-Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park.

Οι δηλώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:

Δείτε ακόμη:
Σε καραντίνα Γεωργιάδης, Παπαθανάσης – Συνάντησαν επενδυτή με κορονοϊό

Loading