Θεσσαλονίκη: Τον νέο δρόμο Θέρμης-Γαλάτιστα εγκαινίασε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής (pics&vids)

Εγκαινιάστηκε σήμερα και παραδίδεται στους οδηγούς το πρώτο τμήμα του έργου “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγυρου: Τμήμα Θέρμης-Γαλάτιστα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ντιέγκο Σάες-Παπαχρήστου

Τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα από την νέα χάραξη συνολικά 12,5 χιλιόμετρων στον οδικό άξονα Θέρμης-Γαλάτιστα ολοκληρώθηκαν και παραδίδονται στους οδηγούς σχεδόν ένα χρόνο πριν από το χρονοδιάγραμμα και μόλις έναν χρόνο αφού ξεκίνησε το έργο.

Η νέα χάραξη των υπόλοιπων χιλιομέτρων αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ανάδοχης εταιρείας Intrakat, κ. Κούτρα, μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι dromos1-1-600x450.jpg

Το έργο στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου το παραλάβαμε, όπως είπε και ο Απόστολος (Τζιτζικώστας), και αυτό βαλτωμένο και προχωρήσαμε με ταχύτητα στην υλοποίησή του“, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής προσθέτοντας πως “η κυβέρνηση αυτή το δημοπράτησε, η κυβέρνηση αυτή το συμβασιοποίησε, η κυβέρνηση αυτή το ολοκλήρωσε σε λιγότερο από έναν χρόνο“.

“Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το 23”

Ο κ. Καραμανλής ωστόσο ανέφερε πως το παραπάνω έργο αποτελεί ένα από τα πολλά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα. “Επιτέλους”, ανέφερε, “το Μετρό Θεσσαλονίκης για το οποίο διχάστηκε η Θεσσαλονίκη για τόσα πολλά χρόνια μπαίνει σε μια σειρά. Παραλάβαμε ένα έργο στο 40%, είμαστε κοντά στο 80% παρά τις λυσσαλέες, τις έξαλλες αντιδράσεις, οι οποίες έχουν δυστυχώς την πολιτική κάλυψη της αντιπολίτευσης. Αυτό το έργο, λοιπόν, θα παραδοθεί το 2023 και από αυτό θα κριθούμε”.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο οποίος επίσης βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου δρόμου, ανέφερε πως μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να βρεθεί ανάδοχη εταιρεία για το άλλο μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη, τον Flyover (υπέργειο) αυτοκινητόδρομο, που αναμένεται να λύσει πολλά από τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.

Το έργο, τόσο στο τμήμα που ολοκληρώθηκε όσο και σε αυτό που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή περιλαμβάνει:

-Διαπλάτυνση του δρόμου

-Αναμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων

-Συνοδά έργα ύδρευσης σε Βασιλικά και Νέα Ρεδαιστό

-Κατασκευή Αγωγού ομβρίων υδάτων

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Δείτε τις ολόκληρες τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα και κ. Καλαφάτη για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για όλα τα άλλα έργα που ολοκληρώθηκαν και για αυτά που πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία.

Δείτε επίσης: Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Γέλοβατς με ένα συγκλονιστικό βίντεο: «Στέφαν, αδελφέ μας, για πάντα στις καρδιές μας…»