Τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ με Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

Την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την αγορά μηχανημάτων έργου, τα οποία θα ριχτούν και θα αξιοποιηθούν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μίλησε στην τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στην οποία πήρε μέρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με βασικό αντικείμενο της σύσκεψης την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού απελευθερώθηκαν 46 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ ,τα οποία θα προστεθούν στην ενίσχυση των δήμων.

Επίσης, ο Υφυπουργός τόνισε οτι ενδέχεται να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απευθυνόμενος στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε: «είμαστε άμεσοι συνεργάτες και έχουμε πολλή δουλειά για να προφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας και αυτό το καλοκαίρι», επισημαίνοντας ακόμα τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ και του συνόλου της Αυτοδιοίκησης για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες.

Τέλος, από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση ρόλων και αρμοδιοτήτων, προκειμένου οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους, επισημαίνοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Ακόμα, διατράνωσε τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους, με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ανδρόγυνο φυγόποινων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ