ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τίρανα: Το κλειδί της πόλης παρέλαβε ο Κώστας Μπακογιάννης (pic-vid)

Από χθες βρίσκεται στα Τίρανα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για τα εγκαίνια στο “Ελληνικό Πάρκο” στην πρωτεύουσα της Αλβανίας και σήμερα παρέλαβε το κλειδί της πόλης.

Το κλειδί στον Κώστα Μπακογιάννη παρέδωσε ο Δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελιάι, που ανέφερε: «Το κλειδί μια πόλης δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να ανοίξεις μια πόρτα, αλλά ένδειξη εμπιστοσύνης, ως σύμβολο ανοιχτής καρδιάς, ανοιχτής αγκαλιάς, ανοιχτού μυαλού».

Ο ίδιος, γι’ αυτό το λόγο επικαλέστηκε μια βιωματική του εμπειρία, όταν το 1991, μόλις 10 ετών, βρέθηκε παράνομα στην Ελλάδα και μια οικογένεια στα Γιάννενα τον φιλοξένησε, ενώ ακολούθως του εμπιστεύτηκε το κλειδί του σπιτιού της, ώστε να νιώθει οικείος και αποδεκτός στην οικογένεια εκείνη.

Κάνοντας αναφορά στα εγκαίνια του Ελληνικού Πάρκου χθες στα Τίρανα , ο Εριόν Βελιάι επεσήμανε ότι συνιστά δείγμα ενός νέου κεφαλαίου, μιας καινούριας πνοής στις διμερείς σχέσεις.

«Η προσωπική σου ιστορία είναι η ιστορία των δύο λαών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων στον κ. Βελιάι και κάλεσε το δήμαρχο Τιράνων να προχωρήσουν οι δύο πρωτεύουσες των χωρών, συντονισμένα και από κοινού, μπροστά με πράξεις, για όλα τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν και αφορούν τομείς όπως τουρισμός, πολιτισμός κ.α.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ: Ομιλία της προέδρου του ΣΚΕΠ για την καθιέρωση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο  

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ