Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό στους εργαζομένους

Για εμπαιγμό προς τους εργαζομένους κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση για την αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό.

Αναλυτικά το ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού «συμβολικά», κατά 13 ευρώ τον μήνα. Την ώρα μάλιστα που η «ακρίβεια» στην αγορά δεν είναι καθόλου «συμβολική» και πλήττει και πάλι το εισόδημα των νοικοκυριών.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ. Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε (μετά την 2ετή καθήλωση του κατώτατου μισθού) την άμεση αύξηση του στα 751 ευρώ.

Πρόταση που απαράδεκτα αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης. Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό του «δρόμο». Αλλαγή του νόμου και καθορισμό του κατώτατου μισθού από την ελεύθερη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ώστε να εξασφαλίζεται διαχρονικά, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.»

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25: Ειρωνεύεται την Κυβέρνηση με ανακοίνωση για την αύξηση στον Κατώτατο μισθό