Το μήνυμα της ΠτΔ για τα 144 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ένα μήνυμα στήριξης και αναγνώρισης έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε χθες στην εκδήλωση για τα 144 χρόνια δράσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ΠτΔ υπογράμμισε ότι ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος εθελοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός στη χώρα μας, προσέφερε ανεκτίμητη βοήθεια σε όλες τις κομβικές στιγμές της ιστορίας μας, από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον εμφύλιο, σε μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Παράλληλα, υπερτόνισε τη συμβολή των χιλιάδων εθελοντριών και εθελοντών στις σύγχρονες κρίσεης, όπως η μεταναστευτική-προσφυγική και αυτή της πανδημίας.

«Ανώνυμοι και αφανείς, γενναιόδωροι και συμπονετικοί, οι ήρωες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αφιερώνονται όμως και στις άλλες μάχες, εκείνες που δίνονται καθημερινά μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας. Στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, στους δρόμους και τους άστεγους, στις φυλακές, στα άσυλα ανιάτων, στα ψυχιατρεία και σε όσους ζουν ανήμποροι στο σπίτι ή στη σκληρή πραγματικότητα της ανέχειας, οι Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά είναι η μεγαλύτερη αρετή» συμπλήρωσε με νόημα η κ. Σακελλαροπούλου.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξυψώνει την έννοια και τη σημασία του εθελοντισμού και προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής κατάστασης σε ευγενείς και ανιδιοτελείς σκοπούς, γεγονός που επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο σύνολο».

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube