Το “όχι του Αντώνη Σαμαρά στην επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών που βρίσκονται για τρία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και οι αντιδράσεις που υπήρξαν από Βουλευτές, αν και υπερψήφισαν στην Ολομέλεια, προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Και αυτό γιατί -κυρίως στην Αθήνα- φουντώνουν οι συζητήσεις για νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ. Φυσικά, όχι, με επικεφαλής κάποιον κυβερνητικό βουλευτή, αλλά πρόσωπο εκτός συστήματος που μπορεί να εκφράσει τους συγκεκριμένους κύκλους. Άλλωστε, αυτή είναι μια ευρύτερη τάση που παρατηρείται στην Ευρώπη.
Και όταν μιλούν για κόμμα στα δεξιά της ΝΔ δεν αναφέρονται ούτε στους Σπαρτιάτες, ούτε στη ΝΙΚΗ, αλλά ούτε στην Ελληνική Λύση. Αλλά σε έναν σοβαρό πολιτικό σχηματισμό, με αρχή, μέση, τέλος και σαφείς θέσεις. Που όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα καταγράψει ένα σεβαστό ποσοστό, δίχως να επενδύει στις πολιτικές και λεκτικές ακρότητες. Γιατί, ο λαϊκισμός τελειώνει και στην Ελλάδα αυτού του είδους οι κομματικοί σχηματισμοί έχουν ημερομηνία λήξης.
Λήξαν το θέμα Σαμαρά για το Μέγαρο Μαξίμου
Για την ώρα το θέμα “Σαμαρά” θεωρείται λήξαν για το Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς οι κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκονται στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, με τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτάσσουν τα θέματα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και τα οποία θεωρούν ότι απασχολούν την κοινή γνώμη.
Στο πλαίσιο αυτό η προσοχή επικεντρώνεται στα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και το θέμα της βίας στα γήπεδα, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γιάννη Βρούτση να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής με τις εισηγήσεις που θα κάνουν.
“Πυροσβέστης” ο Μαρινάκης
Για τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά την καταψήφιση της τροπολογίας Σαμαρά ο Παύλος Μαρινάκης λειτούργησε ως “πυροσβέστης”, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρόφησε τους πολιτικούς κραδασμούς. Σε συνέντευξή του κατέστησε σαφές ότι η κομματική πειθαρχία ήταν αυτονόητη, όπως φάνηκε στην πράξη, εξαιρώντας τον Αντώνη Σαμαρά που είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Απέναντι στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί “κρίσης” στο εσωτερικό της ΝΔ, με αφορμή την ψήφο του κ. Σαμαρά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε: “Δεν μπορώ να θυμηθώ ξανά τόσο αρραγή, τόσο συμπαγή μια κοινοβουλευτική ομάδα σε αποφάσεις με πολιτικό κόστος αλλά προς το συμφέρον των πολιτών. Κι αυτό, οι πολίτες το αναγνωρίζουν”.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια πραγματικά μεγάλη παράταξη, που ακούγονται όλες οι απόψεις και προχωρά συντεταγμένα μπροστά. Αυτό συμβαίνει και σε αυτό το θέμα.
Κάθε απάντηση στην κριτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ νοήματος, την ώρα που το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μαζική φυγή βουλευτών και στελεχών που δημιούργησαν μάλιστα άλλο κόμμα”.
Δείτε επίσης: Τροπολογία Καιρίδη: Το «όχι» Σαμαρά και το κομμματικό μήνυμα στους υπόλοιπους βουλευτές