Το παίρνει πάνω του ο Μητσοτάκης για το ελληνικό #Metoo

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το παίρνει πάνω του για το ελληνικό #Metoo και προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις που θα αυστηροποιούν τις ποινές για το αδίκημα του βιασμού.

Με αφορμή την τροπή που πήρε η υπόθεση Λιγνάδη, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν «εδώ και τώρα» στην ενίσχυση του νομικού πλαισίου που θα αποτρέπει κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει το σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να καταστήσει σαφές ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αποτελεί την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου, θέτοντας το πλαίσιο για την υιοθέτηση δράσης που θα βασίζεται σε κώδικες δεοντολογίας.

Επιδίωξη είναι να καλυφθούν τα κενά που τυχόν υπάρχουν σε νομικό επίπεδο, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να επισημαίνουν ότι σημασία έχει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους χώρους εργασίας και όχι μόνο στο θέατρο.  

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος  ζήτησε να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.  

Κάλυψη στην Μενδώνη

Η χθεσινή αναφορά της αναπληρώτριας Κυβερνητικής εκπροσώπου ότι η Λίνα Μενδώνη είναι «μια πολύ καλή υπουργός» αποτέλεσε ευθεία στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού.

Ναι μεν η Αριστοτελία Πελώνη χαρακτήρισε ως «ατυχή» τη δήλωση Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «επικίνδυνος άνθρωπος», ωστόσο φρόντισε να της παρέχει πλήρη πολιτική στήριξη. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, αφού οι αποκαλύψεις παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας».

Στην αντεπίθεση για τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζουν με νόημα πως είναι χυδαίο να προσπαθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να κομματικοποιήσουν το ζήτημα, όταν οι καταγγελίες αφορούν ακόμη και υπουργό της κυβέρνησής του, ο οποίος ομολόγησε δημοσίως πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης.  

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού: « Στον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε στο Εθνικό Θέατρο ξαφνικά το 2019. Ήταν Διευθυντής της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, Αναπληρωτής Διευθυντής της Δραματικής Σχολής, ενώ τουλάχιστον από το 2000 εργαζόταν ετησίως είτε ως πρωταγωνιστής, είτε ως σκηνοθέτης. Πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε στο Εθνικό θέατρο και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν η κυρία Λυδία Κονιόρδου, η οποία μετέπειτα, το 2020, ήταν η πρωταγωνίστριά του στους “Πέρσες”. Να υποθέσουμε δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Κονιόρδου γνώριζαν για όλα αυτά και τα συγκάλυπταν;»

Δείτε επίσης: Νέα υπόθεση βιασμού στο εισαγγελικό στόχαστρο- Καταθέτει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού των Ηθοποιών, Π. Τσαρούχας