Το politic.gr στην σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μακεδονία Παλλάς ενόψει 85ης ΔΕΘ

Στο Μακεδονία Παλλάς βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας όπου πραγματοποιεί σύσκεψη με φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΕΤΙΚΊΔΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από την σύσκεψη θα παραχωρήσει δηλώσεις στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος του για την ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αύξηση των τιμών, τονίζοντας ότι όσο αυξάνονται οι τιμές τόσο μειώνεται η ζήτηση των προϊόντων, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Στην εισαγωγή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τις μεγάλες δυσκολίες αποσύνδεσής της οικονομίας από τη μηχανική υποστήριξη αλλά και τις μεγάλες επιπτώσεις που έχει αποφέρει η ατολμία της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δεν είχε δημοσιονομικούς περιορισμούς, να φέρει εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης για να διατηρήσει πέρα από τη ζήτηση και την προσφορά ενώ τα προβλήματα εντείνονται με την ακρίβεια»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης και ο αντιπρόεδρος του ΒΕΘ κ. Μάριος Παπαδόπουλος, τόνισαν ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα.

Ο κ. Μασούτης μίλησε για κύμα ακρίβειας που ήδη προκάλεσε μείωση της κατανάλωσης ενώ ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις ετών και να μειωθεί η υψηλή φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ, οι συντελεστές ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Παντελής Φιλιππίδης είπε ότι «η αγορά σέρνεται, όταν οι απαιτήσεις από τις εμπορικές επιχειρήσεις είναι πάρα πολλές (επιστροφές ενισχύσεων και παρατάσεις υποχρεώσεων)».

Δείτε ζωντανά εικόνα από το Μακεδονία Παλλάς:

Δείτε επίσης: ΑΠΘ – Μητρόπολη Μπουένος Άιρες – Νοτίου Αμερικής: Αναλαμβάνουν κοινή δράση για την ομογένεια

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr