Το σκληρό δίλημμα Μητσοτάκη για τρίτες κάλπες τον Αύγουστο

Το σκληρό δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολίτες για αυτοδύναμη ΝΔ στις 25 Ιουνίου ή τρίτες κάλπες τον Αύγουστο, που έθεσε μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 δεν εξέπληξε κανέναν. Εντάσσεται στην προεκλογική στρατηγική του ενόψει της δεύτερης κάλπης, καθώς ο ίδιος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη «με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας», όπως ανέφερε σχετικά.

Άρα, αυτό που λέει στους Έλληνες πολίτες είναι με απλά λόγια ή με εκλέγετε αυτοδύναμο Πρωθυπουργό ή οδηγούμαστε σε εκλογική… παράταση. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να το απλοποιήσει: «Δεν υπάρχει άλλο βιώσιμο σενάριο με βάση την εκλογική αριθμητική». Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, «ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία για σταθερή Κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές. Ψηφίζουμε για Κυβέρνηση και όχι για Αντιπολίτευση. Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες πρέπει να έχουμε σταθερή Κυβέρνηση η οποία να μπορεί να ορκιστεί την 26η Ιουνίου».

Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, στη Νέα Δημοκρατία πνέει αέρας αισιοδοξίας η οποία απορρέει από τα στοιχεία των κυλιόμενων μετρήσεων που διεξάγονται την τρέχουσα περίοδο. Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς της Πειραιώς καθημερινά μοιάζει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο η ΝΔ να διατηρήσει το «4» μπροστά από το ποσοστό της. Φυσικά μέχρι την ώρα της κάλπης πολλά μπορούν να αλλάξουν και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο όλα δείχνουν ότι εφόσον η κομματική συσπείρωση παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τότε ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός ακόμα και με επτακομματική Βουλή.

Σε Κιλκίς και Πιερία με στόχο τη ΝΙΚΗ

Και μιας ο λόγος για την επτακομματική Βουλή η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Κιλκίς και την Πιερία έχει ως στόχο να κόψει ψήφους από τη ΝΙΚΗ καθώς ο ιδρυτής της κατάγεται από την Πιερία και διδάσκει χρόνια σε σχολείο του Κιλκίς, ενώ συν τοις άλλοις θέλει να στείλει μήνυμα ότι η ΝΔ κρατά ψηλά τις πατριωτικές αξίες περιοδεύοντας σε δυο από τους πλέον συντηρητικούς νομούς.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές τον Αύγουστο αν δεν έχουμε αυτοδυναμία»

Loading