Το τουρκικό ΥΠΕΞ υιοθετεί τα όσα είπε ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ για τουρκική μειονότητα και ζητά διερεύνηση

Ο μουσουλμάνος βουλευτής, που προ ημερών απασχόλησε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή την εκλογή ψευδομουφτή στην Ξάνθη

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του ίδιου φαίνεται πως δεν πέρασαν απαρατήρητα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες του.

propoli

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter η Άγκυρα από τη μια αξιοποιεί την «πάσα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις» και από την άλλη απευθύνεται στις ελληνικές αρχές με τη φράση «αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

Ο μουσουλμάνος βουλευτής, που προ ημερών απασχόλησε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή την εκλογή ψευδομουφτή στην Ξάνθη, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση «Α Haber» και έσπευσε να διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα διακαιώματα της τουρκικής (σ.σ. έτσι την αποκάλεσε) μειονότητας στη Δυτική θράκη!

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου σε ανάρτηση του την οποία συνοδεύει και από το σχετικό βίντεο σημειώνει: «Ο βουλευτής Ξάνθης του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: «Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας». Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Δείτε επίσης: Τα «μαζεύει» τώρα ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Συνέκρινα καθ’υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας

Loading