«Ο Πούτιν αποκτά αυτό που πάντα ήθελε»
Ως ιδιοφυή χαρακτήρισε την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγόρησε τον διάδοχό του για το πώς χειρίζεται το όλο θέμα.
Ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν άκουσε το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου αναφώνησε ότι «αυτό είναι ιδιοφυές». Στη συνέχεια είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «είναι πανούργος» και θύμισε ότι «τον γνωρίζει πολύ καλά». Η εγγύτητα των δύο ανδρών έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι όσο ήταν ο ίδιος πρόεδρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δε θα έκανε ποτέ αυτό που κάνει τώρα» κατηγορώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση Μπάιντεν, αφού συμπλήρωσε ότι «δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος» να συμβεί καν αυτό που συμβαίνει τώρα.
Ο κ. Τραμπ είπε ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ, «είναι ασήμαντες σε σύγκριση με την κατάληψη (μέρους) μιας χώρας, περιοχών με στρατηγική θέση».
«Όχι, μόνο ο Πούτιν αποκτά αυτό που πάντα ήθελε, αλλά πλουτίζει ολοένα περισσότερο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του αερίου», υπερθεμάτισε.
Δείτε επίσης: Οξύνεται και άλλο η κατάσταση: Ανάπτυξη εκ νέου στρατιωτικών ρωσικών δυνάμεων στη Λευκορωσία
- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οδηγεί τρακτέρ, ζει σε φάρμα και αναγνωρίζει τις προκλήσεις του γάμου του με την Αμάλ
- Νέα εισαγγελική έρευνα κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για πλαστογραφία τίτλων σπουδών
- 15+1 άγνωστες πτυχές της ζωής του Γιόχαν Στράους II
- Βούλγαροι επιστήμονες ερευνούν την ηλιακή δραστηριότητα από την Ανταρκτική
- Αρσεναλ: Σοκαριστική ήττα που θολώνει τις ελπίδες για τίτλο