Τραμπ: Ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να απολύσει τον Πάουελ

Τραμπ: Ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να απολύσει τον Πάουελ

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να απολύσει τον Πάουελ, εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για την Fed. Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται σχετικά με την απόφαση του ανεξάρτητου οργανισμού να μην μειώσει τα επιτόκια, όπως μεταδίδει το The Hill. Ο Τραμπ επισήμανε ότι θα ήθελε να δει τον Πάουελ πιο ενεργό στο ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μια κατάλληλη χρονική στιγμή.

«Όχι, δεν έχω καμία πρόθεση να τον απολύσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν δεν προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι το τέλος της θητείας του, αλλά θα ήταν σίγουρα μια καλή χρονική στιγμή για να γίνει. «Αλλά όχι, δεν έχω καμία πρόθεση να τον απολύσω», επανέλαβε.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Πάουελ «μεγάλο χαμένο» (ναι, τον αποκάλεσε looser!) και υπαινίχθηκε ότι οι προηγούμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed είχαν σκοπό να ευνοήσουν τον πρώην πρόεδρο Μπάιντεν, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες. Η θητεία του Πάουελ λήγει το 2026, και ένα 90χρονο δεδικασμένο του Ανώτατου Δικαστηρίου τον προστατεύει από την απόλυση εκτός αν υπάρξει παράπτωμα ή σοβαρή παραμέληση καθήκοντος.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε την κριτική του Τραμπ, υπογραμμίζοντας το δικαίωμά του να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αποφάσεις της Fed. Ωστόσο, η ανάλυση του Πάουελ σχετικά με τους δασμούς και την πιθανή καθυστέρηση της οικονομικής ανάπτυξης έχει προκαλέσει την οργή του Τραμπ, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να περιμένει την απομάκρυνση του προεδρεύοντος της Fed.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play
What do you like about this page?

0 / 400