Τροπολογία για τις ανατιμήσεις των ΕΦΚ καυσίμων φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος ο η προστασία του εισοδήματος των μικρομεσαίων. 

H ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε τροπολογία για τη μείωση των συντελεστών των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε συγκεκριμένα καύσιμα στην Βουλή, «ώστε να αναχαιτιστεί το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που πλήττει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «η τροπολογία προβλέπει τη μείωση των ΕΦΚ, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της ΕΕ, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο φυσικό αέριο, για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022, καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης, κατά την περίοδο από την 15η Οκτωβρίου 2021 έως και την 30ή Απριλίου 2022, όταν οι ανάγκες του πληθυσμού είναι αυξημένες. Ο χρόνος της μείωσης μπορεί να παραταθεί για όσο διαρκεί η υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών».

Υπερ της τροπολογίας τοποθετήθηκε και η βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,κ. Έφη Αχτσιόγλου. Σε σχετική της ομιλία τόνισε : «Απέναντι στη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για το κύμα ακρίβειας που απειλεί με φτωχοποίηση την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις ουσιαστικής προστασίας και στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η μείωση των συντελεστών ΕΦΚ συγκριμένων καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ, όπως περιλαμβάνεται στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνιστά μία αναγκαία και γενναία φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, μπορεί να ανακόψει το κύμα ακρίβειας και ταυτόχρονα να αυξήσει την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται “Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς” μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ».Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος θα ωφεληθεί από το κρυφό σχέδιο για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ;»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr


©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ