Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έστειλε ένα κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.
Στο μήνυμά του, αναφέρθηκε επίσης στις καταστροφές που πλήττουν τη Θεσσαλία και την κόντρα του με τον Στέφανο Κασσελάκη.
«Κάνω κάλεσμα να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει γιατί έχει σημασία η αντιπολίτευση να είναι ισχυρή, να κάνει αντιπολίτευση, να σχεδιάζει», δήλωσε αρχικά.
Στη συνέχεια, για την επόμενη ημέρα των καταστροφών της Θεσσαλίας, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως πρέπει «να υπάρχει ένα αναπτυξιακό κράτος, που επενδύει που σχεδιάζει. Τώρα στη Θεσσαλία δεν είναι μόνο να γίνει αποκατάσταση. Πρέπει να μπουν μεγάλα ερωτήματα. Τα έργα που υπήρχαν είναι τα σωστά ή πρέπει να πάμε σε άλλα; Ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει με το βαμβάκι ή το καλαμπόκι έχουμε στρατηγική να αλλάξει η παραγωγής;»
Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος δεν συμφωνεί με το δόγμα «ένας αποφασίζει. Ούτε για το κόμμα μου, ούτε για την κυβέρνηση. Εάν γίνω πρωθυπουργός εγώ, αφού γίνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχω το μοντέλο που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα έχω τη ΕΡΤ, την ΕΥΠ, δεν θα βάζω άλλους υπουργούς να ελέγχουν τους υπουργούς. Θα δουλεύει το υπουργικό συμβούλιο και θα σχεδιάζει. Η πολιτική είναι επιλογές. Όποιος έχει πολλές προτεραιότητες, στο τέλος δεν έχει καμία».
«Χρειάζεται να γίνει διάλογος για τις απευθείας αναθέσεις γιατί για παράδειγμα στην πανδημία κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται άμεσα. Χρειάζεται όμως μια διακομματική επιτροπή ή να φέρουμε και ειδικούς απ’ έξω για να συζητήσουμε τη μορφή» επισήμανε.
Μέσα από το Open σχολιάζει για την συγγνώμη που είπε από όλο τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό. Αλλά εάν δεν ήμουν πολιτικός και δεν ήμουν καθηγητής θα έλεγα σε κάποιους να κάνουν ένα διδακτορικό για την καμπάνια. Και θα τους ρωτήσω. Πόσο ποσοστό της καμπάνιας τω 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά; Πόσο είχε κριτική για τους άλλους;
Πόσο ποσοστό είχε άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους; Όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα «εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν», τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαιώνανε τις επικεφαλίδες. Αν δείτε τις δηλώσεις και τα άρθρα που έχουν γράψει οι πέντε υποψήφιοι θα δείτε πως η κριτική μπορεί να είναι 1%, 1,5%».
Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: «Τέλος στις ασυλίες βουλευτών – Τέλος στις επιδοτήσεις στα κανάλια» (ΒΙΝΤΕΟ)