(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσαπανίδου για τις τιμές των τροφίμων: «Η ακρίβεια είναι ένα τέρας»

Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός, την ώρα που οι αυξήσεις επιτοκίων είναι συνεχόμενες, κάτι που κρατά ψηλά και τις τιμές των τροφίμων, παρότι η ενέργεια έχει επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης, για τους περισσότερους τη μεγαλύτερη, την έχουν οι επιχειρήσεις. Ο όρος greedflation ή αλλιώς ο πληθωρισμός της απληστίας κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του καθώς οι επιχειρήσεις «κατηγορούνται» ότι διατηρούν ψηλά τις τιμές των προϊόντων τους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. O ίδιος ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, Φάμπιο Πανέτα , δήλωσε ότι ενώ το κόστος παραγωγής μειώνεται, οι λιανικές τιμές αυξάνονται και μαζί τους και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά οι τιμές των τροφίμων στην αγορά του Ρέντη

  • Βόειο σιδηρόδρομος: 8 ευρώ
  • Rib eye: 19.98
  • Νεαρό μοσχάρι: 11,98
  • Χοιρινός λαιμός: 4,98
  • Ολόκληρο κοτόπουλο: 2,98
  • Παϊδάκι κοτόπουλο: 3,98

Πόπη Τσαπανίδου: «Στο Λονδίνο και στην Αθήνα πληρώνουμε τις ίδιες τιμές στο σούπερ μάρκετ»

Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ζωντανά στην «Πρωινή Ζώνη» για τη φορολογία και την οικονομία και έριξε τα «βέλη» της στη ΝΔ σχετικά με τη διαχείριση του πληθωρισμού.

«Η ανάπτυξη είχε αρχίσει να σημειώνεται το 2018 και το 2019 επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν ρυθμίστηκε το περιβάλλον. Για να υπάρξει μια επένδυση στη χώρα μας, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να αυξηθεί ο πλούτος που θα διανεμηθεί στη συνέχεια στον κόσμο, πρέπει να υπάρχει και ένα σταθερό περιβάλλον. Σταθερό περιβάλλον σημαίνει και ρυθμισμένο χρέος και αποθεματικό στα ταμεία, σημαίνει και μια έξωθεν καλή εικόνα της χώρας, ότι τα δημοσιονομικά είναι μαζεμένα και δεν είναι μία ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αυτό το πέτυχε το ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία τι κατάφερε να κάνει; Να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και να εξυπηρετήσει τους λίγους και να αφήσει τους περισσότερους, τους πολλούς, όλους εμάς δηλαδή να ζούμε με αυτή την περίφημη επιδοματική πολιτική, την οποία βεβαίως και έπρεπε να φέρει για να στηρίξει τον κόσμο. Όμως στην πράξη λειτούργησε σαν ένα εντελώς λάθος μοντέλο. Άφησε τις τιμές να ξεφύγουν, οι τιμές είναι ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πληρώνουμε τα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ σε απίστευτα υψηλές τιμές. Στο Λονδίνο και στην Αθήνα πληρώνουμε τις ίδιες τιμές στο σούπερ μάρκετ. Μου έλεγαν τα παιδιά μου που ζουν στην Ολλανδία ότι πλήρωσαν στην Ελλάδα τα ίδια πράγματα που αγόραζαν στην Ολλανδία 2 και 3 φορές πάνω», είπε μεταξύ άλλων η Πόπη Τσαπανίδου.

Τέλος ανέφερε πως «είναι ένα τέρας η ακρίβεια, το οποίο έχουμε αναμεσά μας. Ζούμε με αυτό».

Δείτε επίσης: Κέιτ Χάντσον: Πόζαρε με στρινγκ μπικίνι και προκάλεσε την αντίδραση του αδελφού της – «Χριστέ μου όχι»

Loading