Τσιάρας: Ετοιμάζονται αλλαγές στο πόθεν έσχες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας βρέθηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο το επόμενο διάστημα.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία θα κάνει τη χώρα μας πιο εξωστρεφή ενώ έρχονται αλλαγές στο πόθεν έσχες αλλά και στη διοικητική δικαιοσύνη.

Σχετικά με το πόθεν έσχες είπε ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι σε μια αρχή, ενώ η επιτροπή της Βουλής θα μπορεί να λαμβάνει κάποια στοιχεία του ελεγχόμενου χωρίς καν να μεσολαβεί ο ίδιος με μια εξουσιοδότηση.

Εξήγησε επίσης ότι οι έλεγχοι των πόθεν έσχες δε θα γίνονται πλέον δειγματοληπτικά αλλά θα πρέπει να επιτυγχάνεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε και για το αν πρέπει η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με την υπόθεση των 38 μεταναστών οι οποίοι βρέθηκαν στη νησίδα του Έβρου και το δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας, ανέφερε ότι η λειτουργία της δικαιοσύνης γίνεται αυτεπάγγελτα, αλλά πολιτικά εννοείται πως υπάρχουν λόγοι να παρέμβει.

Για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κομμάτων των οποίων τα μέλη είναι καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και σχετίζεται με τον εκλογικό νόμο. Για να περάσει βέβαια, αρκεί η απλή πλειοψηφία και δε χρειάζεται ενισχυμένη.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν την ευθύνη τους.

Δείτε επίσης: Τσιάρας: «Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα κόμματα συμφωνούμε στο μπλόκο Κασιδιάρη»