Την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Θεσσαλία σχολίασε οΔημήτρης Τσιόδρας.
«Ο Κασσελάκης θα πρέπει να μην αντιγράφει αφοριστικές τακτικές του παρελθόντος», τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι «περιμένεις από έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος μπαίνει τώρα στην πολιτική σκηνή, να ακολουθήσει διαφορετικές τακτικές και να μην αντιγράφει τακτικές που έχουμε δει τόσα χρόνια. Αφοριστικές δηλαδή. Ο κρατικός μηχανισμός είναι κάπου αλλού; Δεν είναι εκεί; H Πυροσβεστική δεν ήταν εκεί, ο στρατός δεν ήταν εκεί, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν εκεί οι υπουργοί, δεν ήταν εκεί όλοι αυτοί που ήταν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας.
«Μπορείς να κάνεις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και να πεις “αυτό δεν το κάνεις καλά”, αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά ο γενικός αφορισμός “άφησαν τους ανθρώπους στην τύχη τους”, όταν ξέρεις ότι από την πρώτη στιγμή όσες δυνάμεις είχες, ήταν στο πεδίο…», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.
Ανέφερε επίσης πως ο κ. Κασσελάκης πήγε με τις μπότες στις περιοχές της Θεσσαλίας για να δημιουργήσει «τις γνωστές εικόνες και να δημιουργηθούν και πάλι εντυπώσεις. Είναι εύκολο για κάποιον να πάει μια ώρα και να πιάσει το φτυάρι. Η δουλειά της αντιπολίτευσης των πολιτικών είναι να βοηθήσουν πραγματικά τους πολίτες και τους βοηθούν πραγματικά τους πολίτες με πολιτικές και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού».
Δεσμεύτηκαν 57 εκατ. για την αναμόρφωση του ΟΑΚΑ
«Ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση με αυτό το ζήτημα και γι΄αυτό είχαμε και τη μελέτη. Πράγματα τα οποία δεν είχαν γίνει επί σειρά ετών έγιναν τα τελευταία χρόνια. Το 2021 λοιπόν, παραγγέλθηκε μια μελέτη. Η αναμόρφωση του ΟΑΚΑ μπήκε στο ταμείο ανάκαμψης και δεσμεύτηκαν 57 εκατομμύρια. Παραγγέλθηκε λοιπόν η μελέτη. Η μελέτη ολοκληρώθηκε προχθές, όταν την πήραμε στα χέρια μας», δήλωσε σχετικά με τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ.
«Το 2021, λοιπόν, προκηρύχθηκε η πρώτη μελέτη, βγήκε άγονος, 8ος διαγωνισμός, έγινε δεύτερος το 2022 κατακυρώθηκε. Ξεκίνησε η μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές. Τουλάχιστον τότε μας παραδόθηκε. Η μελέτη έλεγε ότι υπάρχουν τα προβλήματα στατικότητας. Με το που πήραμε τη μελέτη κατευθείαν σταματήσαμε τις λειτουργίες. Καταλαβαίνουμε την αναστάτωση, αλλά το πρώτο πράγμα είναι η ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων και όλων των ανθρώπων που πηγαίνουν εκεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, παρά την αναστάτωση, προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις», συμπλήρωσε.
Ακόμη έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «η δεύτερη μελέτη που πρέπει να γίνει από το Τεχνικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή όχι τα αποτελέσματα και να δούμε ποιες κινήσεις θα κάνουμε. Τον Αύγουστο, πριν παραγγελθεί το αποτέλεσμα οποιασδήποτε μελέτης, ο κ. Βρούτσης έστειλε μια εγκύκλιο που λέει σε όλα τα στάδια της χώρας ότι χωρίς έλεγχο στατικότητας και χωρίς έλεγχο πυρασφάλειας και πιστοποιητικά πυρασφάλειας, δεν θα μπαίνουν φίλαθλοι».
Οι αυτοδιοικιτηκές εκλογές έχουν πολιτικό χρώμα
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ στις 13 περιφέρειες» και πρόσθεσε πως οι αυτοδιοικιτηκές εκλογές προφανώς έχουν πολιτικό χρώμα όμως οι πολίτες δεν ταυτίζουν πάντα την επιλογή τους με κάποιον κομματικό υποψήφιο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «όσον αφορά στον πολιτικό χάρτη και το πολιτικό χρώμα, φαίνεται και από τις μετρήσεις τελευταίως ότι δεν έχει μεταβληθεί το πολιτικό κλίμα το οποίο είχαμε δει στις εθνικές εκλογές, παρά κάποια δυσαρέσκεια που καταγράφεται από τους πολίτες, γιατί μεσολάβησαν γεγονότα δύσκολα για την κυβέρνηση, όπως ήταν οι πλημμύρες ή οι πυρκαγιές, που πραγματικά δημιούργησαν κάποια δυσαρέσκεια και σε περιοχές αλλά και συνολικότερα.
Ως εκ τούτου λοιπόν, για να ξαναπάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό το οποίο περιμένουμε είναι να εγκριθούν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στις δεκατρείς περιφέρειες και στις τρεις μεγάλες πόλεις που έχουμε δώσει χρίσμα. Και λέμε στις 13 περιφέρειες γιατί οι περιφερειάρχες θα πρέπει να συνεργάζονται καλά με την κεντρική κυβέρνηση, να συμμερίζονται το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει κυβέρνηση, γιατί και πολλούς πόρους έχουν να διαχειριστούν, αλλά και η κατεύθυνση αυτών των πόρων και το να συμμερίζονται ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί κεντρικά είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ως εκ τούτου, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα επιδράσουν στις τοπικές κοινωνίες οι επιλογές και φαίνεται καθαρά και σε φαινόμενα».
Τέλος ο κ. Τσιόδρας απάντησε σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη συζήτηση για το ΕΣΡ, έχουν φανεί ορισμένες νέες τάσεις στην πολιτική σκακιέρα, μια άτυπη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική λύση
«Είδαμε την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί προτείνει αλλαγές στην ΑΔΑΕ και στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, όταν η θητεία των μελών έχει λήξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τι το λογικό δηλαδή, να φέρει και να πει ότι συμπληρώνονται αυτές οι θέσεις. Πως γίνεται η διαδικασία; Ο Πρόεδρος της Βουλής καταθέτει κατάλογο στη Διάσκεψη των Προέδρων από πρόσωπα που έχουν κατατεθεί, βιογραφικά κτλ. Προτείνει τον κατάλογο και από κει και πέρα απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων. Αυτή η πλειοψηφία εξασφαλίζεται. Τι θέλει δηλαδή η αντιπολίτευση. Να μην τελειώσουν ποτέ οι θητείες», είπε.
Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «100 ημέρες που μου φάνηκαν ως 1.000 – Συμμερίζομαι το αίσθημα αγανάκτησης»