(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσίπρας: «Δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό» – Φορτισμένο το κλίμα όταν ανακοίνωσε την απόφασή του

Το παρασκήνιο της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από την αρχή στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου ότι δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση η οποία είχε οριστεί για τις 11:00 π.μ. ζήτησε από τους συνεργάτες του να ενημερώσουν τα ΜΜΕ ότι θα έκανε δηλώσεις στο Ζάππειο στις 12:30.

«Δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό»

Ενώ είχε αρχίσει η συζήτηση για το αν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την επανίδρυση ή την παραίτησή του, ο ίδιος είπε στα μέλη του οργάνου ότι θα παραιτηθεί αφού «τις αποφάσεις τις παίρνω ο ίδιος στο μαξιλάρι μου».

Στην απόφασή του ήταν αμετακίνητος και σύμφωνα με πληροφορίες είπε προς τα έκπληκτα μέλη του Εκτελεστικού ότι «δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό» με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και η συζήτηση επικεντρώθηκε από εκεί και πέρα πάνω σε αυτήν καθεαυτήν την απόφαση και σε αναδρομή γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του, το κλίμα ήταν πολύ φορτισμένο αφού τα στελέχη δε μπορούσαν να πσιτέψουν το γεγονός ότι παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για παραίτηση Τσίπρα: Αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά

Loading