Τσίπρας: Δύσκολες αλλά αναγκαίες συμφωνίες για μείωση δασμών, διαφορετικά η ΕΕ και η Κίνα πρέπει να προχωρήσουν από κοινού

Τσίπρας: Δύσκολες αλλά αναγκαίες συμφωνίες για μείωση δασμών, διαφορετικά η ΕΕ και η Κίνα πρέπει να προχωρήσουν από κοινού

Αλέξης Τσίπρας σε Harvard Forum: Η συνεργασία Κίνας και Δύσης είναι κρίσιμη για την ανθρωπότητα. Την εναρκτήρια ομιλία του στο 28ο Harvard College China Forum εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, ως τιμώμενος προσκεκλημένος, μπροστά σε εκατοντάδες Κινέζους φοιτητές και καθηγητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δύσης και Κίνας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές του Forum, τονίζοντας ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι πιο σημαντική από ποτέ, προκειμένου να υπερβούμε τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας. Σημείωσε ότι οι ηγεσίες πρέπει να επικεντρωθούν στην προάσπιση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων των λαών τους, αποφεύγοντας τον φαύλο κύκλο του εμπορικού πολέμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ανοικτός διάλογος για τις διαφωνίες, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αρχή της καλής γειτονίας. Επιπλέον, ανέφερε πως εάν μια παγκόσμια δύναμη διαφωνεί, οι υπόλοιπες πρέπει να συνεχίσουν μαζί σε μια πορεία συνεργασίας, περιμένοντας την αναγνώριση από την εν λόγω δύναμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του μιλώντας κατά της λογικής του αυταρχικού καπιταλισμού και υπογράμμισε ότι η οικονομική και πολιτική πρόοδος είναι αλληλένδετες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play