ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Τσίπρας: Επισκέφθηκε το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού – «Αλληλεγγύη η καλύτερη πόρτα ασφαλείας»

Το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού επισκέφθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είχε μια ένθερμη συνάντηση με την πρώην δημοσιογράφο, η οποία εχθές δέχθηκε μια βάρβαρη επίθεση από δικαστικό επιμελητή και δύο αστυνομικούς προκειμένου να της γίνει έξωση.

«Κρατάς γερή άμυνα» της είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε το φόβο του ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες».

«Χρωστούν ως κόμμα 390 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα. Είχαν βουλευτή τον Πάτση και του έδιναν απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για τα funds ανέφερε: «εμείς φέραμε έναν νόμο το 2015 που προέβλεπε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds και η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε έναν νόμο του 2003 που ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης ούτε φορολόγηση προέβλεπε».

Από την πλευρά της η κ. Ιωάννα Κολοβού μίλησε για την τρομακτική και καταδικαστέα εμπειρία που είχε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει. Σαν εφιάλτης. Ούτε στην τουαλέτα δεν άφηναν να πάω» και ευχαρίστησε τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε. «Να είναι καλά τα παιδιά. Η αλληλεγγύη τους με έσωσε».

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού από τον κ. Οικονόμου»