Τσίπρας για δυτική Θράκη: «Ο κ. Μητσοτάκης πήγε να μου στήσει παγίδα ωστόσο έπεσε ο ίδιος μέσα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε στον σταθμό Zarpa Radio στα Χανιά, και αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών έκανε λόγο για «πόρισμα κόλαφο» των δικαστικών εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το συγκεκριμένο πόρισμα «καταρρίπτει τα επιχειρήματα» της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» του σταθμάρχη, δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση και σύστημα ραδιοεπικοινωνίας το οποίο δε λειτούργησε ενώ ήταν εγκατεστημένο.

propoli

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση απόλυτης συγκάλυψης», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί «δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιδιά που χάθηκαν», αλλά «συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της πολιτείας και της κυβέρνησης» για την τραγωδία, «ουσιαστικά προετοιμάζουμε την επόμενη τραγωδία». Σχολίασε, ωστόσο, ότι είναι «παρήγορο» πως «υπάρχει ακόμα σφυγμός σε αυτό που ονομάζουμε ελληνική Δικαιοσύνη και δεν τα έχει καλύψει όλα το σκοτεινό πέπλο της συγκάλυψης».

Σχετικά με τη δυτική Θράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε να του στήσει παγίδα, ωστόσο «έπεσε ο ίδιος μέσα» μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ότι στο έγγραφο της ΕΥΠ υπήρχε και το όνομα ενός «γαλάζιου» βουλευτή.

Χαρακτήρισε, δε, τον κ. Μητσοτάκη «αδίστακτο» και «ανεύθυνο», κατηγορώντας τον ότι αφενός «εργαλειοποίησε» την ΕΥΠ και αφετέρου ότι έβαλε στην « προεκλογική αρένα ένα ευαίσθητο θέμα» προκειμένου να το αξιοποιήσει «επικοινωνιακά».

Δείτε επίσης: ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας επαίρεται για την πολιτική του στο μεταναστευτικό με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης

Loading